ממרח פלפלים קלויים


השבוע הצלחתי להוכיח לעצמי ולאחרים את רמת המטורפות שלי כשהחלטתי להכין ארוחה צהריים לכחמישים איש.  הטירוף התבטא בכך שהיה לי לילה אחד בלבד להכין את זה.  התפריט כלל לחמניות מקמח מלא, המבורגר עדשים שחורות ופטריות חורש, טוגני דלורית, תפוח אדמה, בטטה וסלק אפויים בתנור, ממרחים ומטבלים שונים, תותים מצופים שוקולד ועוד.

לעניות דעתי הצנועה, הארוחה הייתה הצלחה מסחררת.  הלהיט היה ממרח הפלפלים הקלויים שהכנתי שמבוסס על מתכון של אנאבל לנגביין עם קצת שינויים והתאמות שלי.

אז לכל מי שביקש, הנה המתכון.


ממרח פלפלים קלויים (2.5 כוסות)

המצרכים:
6 פלפלים אדומים גדולים
חצי כוס שקדים מולבנים
4 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שמנה פפריקה מעושנת
1 כפית מלח

הוראות הכנה:
חממו תנור ל - 200 מעלות.  מירחו כל פלפל במעט שמן זית והניחו אותם על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה. קלו את הפלפלים בערך 45-60 דקות עד שהקליפה שלהם הופכת לשחורה.
העבירו את הפלפלים לשקית ניילון שמונחת בתוך קערה ותנו להם להזיע בתוכה בערך חצי שעה.
קלפו את הפלפלים והיפטרו מהגרעינים.  שימרו רבע כוס מהנוזלים שהצטברו בשקית.
העבירו את הפלפלים והנוזלים ששמרתם למעבד מזון.
קלו את השקדים על גבי מחבת עד שהם מקבלים גוון זהוב.  העבירו למעבד המזון.
הוסיפו למחבת את 4 כפות שמן הזית, השום הכתוש ושני סוגי הפפריקה. ערבבו בעזרת כף עץ עד שהתערובת רוחשת. היזהרו לא לשרוף אותה.  העבירו למעבד המזון.
טחנו עד לקבלת ממרח חלק.  הוסיפו את המלח וטחנו בערך עוד כדקה.
שימרו בכלי אטום במקרר.

זהירות, התמכרות מובטחת.

תגובות

  1. נשמע טעים אבל בלי השקדים הבעל שלי לא אוהב "גזלנים"

    השבמחק
    תשובות
    1. סליחה על הבורות אבל ״גזלנים״? בכל מקרה מי שלא יודע לא מרגיש את השקדים, הם מוסיפים אקסטרה מרקם וקצת מתיקות.

      מחק

הוסף רשומת תגובה