פנה קוטה קוקוס ותאנים בניחוח וניל

מזל שיש חגים אחרת נראה לי שעד הגשם הראשון לא הייתי נכנסת למטבח.


אמנם קצת באיחור אבל יש מספיק חגים לפנינו שבהם תוכלו להכין את הפנה קוטה הזו שעונה בערך על כל צורך אפשרי לחג וגם על כמה שלא.  היא פרווה, נטולת גלוטן והכי חשוב קלילה במיוחד לנוכח הארוחה הכבדה שבאה לפניה (במיוחד אצלי במשפחה).

 
פנה קוטה קוקוס ותאנים בניחוח וניל (המקור כאן עם קצת התאמות שלי)

המצרכים:

לפנה קוטה:
4 כפות (60 מ״ל) מים קרים
1 שקית (12 גרם) אבקת ג׳לטין
1 פחית קרם קוקוס
1 פחית נוזל קוקוס
1/2 כוס סוכר דקדק
2 כפיות מחית וניל

לסירופ תאנים וניל:
1/2 כוס סוכר
6 תאנים חתוכות לרבעים
6 כפות (90 מ״ל) מים
1 כפית מחית וניל

רבעי תאנים טריות לקישוט בהתאם לכמות המנות.

אופן ההכנה:
בקערה קטנה פזרו את הג׳לטין על המים וערבבו.  הניחו בצד.
בסיר הביאו לסף רתיחה תוך כדי ערבוב את קרם הקוקוס, נוזל הקוקוס, הסוכר ומחית הוניל.  סננו לקערה גדולה.
צקו חצי כוס מתערובת הקוקוס החמה לקערת הג׳לטין ובעזרת מטרפה ערבבו עד שהנוזל אחיד וכל הג׳לטין נמס.
מזגו את תערובת הג׳לטין לקערה עם נוזל הקוקוס ובעזרת מטרפה ערבבו עד שאחיד.
חלקו בצורה שווה את תערובת הקוקוס בין הכלים שהכנתם מראש וצננו במקרר לפחות 4 שעות.
בזמן שהפנה קוטה מצטננת במקרר הכינו את סירופ התאנים וניל.
בסיר קטן הביאו את כל המצרכים לרתיחה עדינה.  המשיכו לבשל כשתי דקות נוספות עד שהתאנים שיחררו צבע וטעם לתוך הנוזל.
סננו את הנוזל וקררו היטב.

הרכבת הקינוח:
מזגו בערך כשלוש כפיות סירופ מעל כל כלי וקשטו בתאנים טריות.

 
הערות והארות:
# הכמות מספיקה ל-14 כלים קטנים, ניתן כמובן להכין בכלי הגשה גדולים יותר וכמות המנות תשתנה בהתאם.
# אם אין ברשותכם מחית וניל החליפו אותה בחצי מקל וניל עם הגרגירים לפנה קוטה ורבע מקל לסירופ או בתמצית וניל איכותית.
# ניתן להכין את הפנה קוטה יום מראש ורק להרכיב את המנה לפני ההגשה.

תגובות

  1. מקסים. נשמע טעים רצח ומאד עדין ויפה!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה