מיני פבלובות עם קארד תותים, קרם מסקרפונה וניל ותותים בניחוח מי ורדים

אני לא חושבת שיש מילה כזו שמתארת אובססיה לתותים, האמינו לי, חיפשתי.  צריך להמציא אחת כזו.  אפשר יהיה להוסיף אותה לרשימת ההפרעות הנפשיות שאני לוקה בהן (קריצה, גלגול עיניים, חיוך משוגע).
 
 
למרות כל מתכוני התותים שעלו בחודש האחרון יש לי עוד מספר רב בארסנל שיעלו לבלוג במידה וגורלם לא ייחרץ על ידי רמת העצלנות שיכולה לתקוף אותי בכל רגע נתון (אני גם שופעת חסרונות, לא רק הפרעות נפשיות).
 
 
אבל על ההשתתפות החודש בפרויקט של מנטקה כחומר ביד הבלוגר לא הייתי יכולה לוותר.  תבינו, מדי חודש אנו, משתתפי הפרויקט, ביום שלאחר פרסום הפוסטים, נהנים לנו מאיזה הימור קטן מהו חומר הגלם הבא.  אצלי הוא תמיד היה תותים.  גם כשזו לא הייתה עונת התותים, זה היה תותים.
 
 
לאט לאט צמח ופרח לו המסע לקידום בחירתם של התותים כחומר הגלם החודשי והוא נהיה כל כך מסיבי עד שמור שבין שאר מעלותיה היא גם חלק מיוצרי ומנהלי הפרויקט שמחליטים מה יהיה חומר הגלם החודשי לא יכלה יותר לסבול את כל התחנונים, הדרישות והבקשות ובהחלטה ספונטנית משהו הוחלט שתותים הם חומר הגלם לחודש ינואר.
 
 
אני חושבת שגם האיום הלא כל כך מוסווה מצד מור שנעז לא להשתתף אחרי הפרופגנדה האגרסיבית לבחירת התותים כחומר הגלם עזר.  כאן תוכלו לראות כמה עזר, כלומר את שאר המתכונים ה-מ-ה-מ-מ-י-ם והתותיים של חברי הפרויקט.
 
 
מיני פבלובות עם קארד תותים, קרם מסקרפונה וניל ותותים בניחוח מי ורדים

מיני פבלובה (10-12 מיני פבלובות ועוד 10 מיני נשיקות לקישוט, תלוי בגודל בזילוף שלכם)

המצרכים:
2 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר דק

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-90 מעלות.
בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד לקבלת מראה של קצף אמבט.  מוסיפים את הסוכר כפית אחר כפית תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה.
מקציפים כעשר דקות עד לקבלת קרם נוקשה ומבריק.
מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק או משונן ומזלפים את הפבלובות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים 3 שעות ואז מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בפנים עד לצינון.

קרם מסקרפונה וניל

המצרכים:
250 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
1 כוס (250 מ״ל) שמנת מתוקה להקצפה
4 כפות אבקת סוכר
1 כפית מחית/תמצית וניל

אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מניחים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר ומחית/תמצית וניל.
מקציפים עד לקבלת קרם יציב.

קארד תותים

המצרכים:
300 גרם תותים נקיים ללא הגבעולים הירוקים
100 גרם סוכר
1 כף מיץ לימון
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 ביצים
1 כף קורנפלור/arrowroot

אופן ההכנה:
בבלנדר או במעבד מזון טוחנים את התותים למחית חלקה.
מסננים את המחית במסננת דקה כדי להיפטר מגרעינים אם נותרו.
מודדים כוס אחת (250 מ״ל) של מחית תות ומעבירים אותה לסיר קטן. מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון וקוביות החמאה.
בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הקורנפלור. שימו לב שלא נשארים גושישי קורנפלור.
על אש בינונית נמוכה מבשלים את מחית התותים תוך כדי טריפה מתמדת עד שכל הסוכר והחמאה נמסים.  מסירים את הסיר מהאש אך משאירה את האש בוערת.
עושים השוואת טמפרטורות. מוסיפים רבע כוס מחית תותים בזרם דק תוך כדי טריפה לביצים. מוסיפים עוד רבע כוס תוך כדי טריפה. מחזירים את תערובת הביצים והתות בחזרה לסיר עם שאר מחית התותים. טורפים כל הזמן.
מחזירים את הסיר אל האש.
מבשלים את התערובת תוך כדי טריפה מתמדת בערך 6-9 דקות (תלוי בגודל הלהבה שלכם) עד שהקרם מסמיך (הקארד יצפה כף עץ ואם תעבירו בו אצבע יישאר שביל ברור)
מורידים מהאש ומסננים דרך מסננת דקה.
מעבירים לצנצנת מעוקרת ונותנים לקארד להתקרר.
סוגרים את הצנצנת ושומרים במקרר עד לשימוש.
הקארד נשמר כשבועיים בצנצנת מעוקרת במקרר.

תותים בניחוח מי ורדים

המצרכים:
250 גרם תותים נקיים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
2 כפיות מי ורדים

אופן ההכנה:
בקערה מערבבים תותים, סוכר ומי ורדים.
מניחים בצד למשך חצי שעה כדי לאפשר לתותים לתסוס ולהפריש מעט נוזלים.

הרכבת הפבלובה:
מומלץ להרכיב כמה שיותר קרוב להגשה.
מניחים פבלובה בצלחת הגשה.
שמים כשתי כפיות קארד תותים בתוך הפבלובה.  מעל מניחים כף או שתיים של קרם מסקרפונה. מעל מניחים כפית או שתיים של קוביות תותים עם מעט מהנוזל שנוצר.
מפדרים מעט באבקת סוכר ומגישים.
 
 

תגובות

  1. קינוחים באדום לבן זה זן המועדפים פה בבית הגברים של הפועל שאני מטפחת.
    התמונות מהממות זה קצת כמו מזכיר את לידתה של ונוס מהצדף למרות שזה לא צדף אבל נגד אסוציאציות אין מה לעשות

    השבמחק
  2. אחרי כל החודש האחרון עם התמונות המשגעות שהעלת, בחרת אחלה מתכון לפרסם!

    השבמחק
  3. ניצחת, יש תותים! :)
    ותקשיבי, הפבלובות נראות מדהים ואני מצפה לשאר מתכוני התותים!!

    השבמחק
  4. פשוט מאוד מהמם!!! הפבלובות נראות כמו פסלונים קטנים וזה מהמם!
    לגמרי היה שווה לחכות לחודש התותים בשביל זה!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה