קינוח שכבות קרם בננות מקורמלות, אוראו וקצפת


מה כבר לא נכתב על בננות בשלות? הפתרון האולטימטיבי עבורן הוא כמובן לחם בננות. אני משוכנעת שרובנו אפינו לפחות פעם אחת בחיים לחם בננות. לא כי רצינו אלא כי הבננות, אלו שרכשנו אתמול והיו צעירות, רעננות ומוצקות הפכו לבשלות מדי כהרף עין בין לילה או שסתם שכחנו מקיומן עד שניחוח בננות בשלות עלה באפנו, אבל יכול להיות גם שזו רק אני.

בכל מקרה, אולי שמתם לב ואולי לא, אבל רוב המתכונים שאני אוהבת הם כאלו שיחסית די פשוטים ולא צריכים הרבה תשומת לב. קצת ערבוב, קערה מקסימום שתיים, בלי הפרדות או יותר מדי הקצפות, בכל זאת עצלנית כרונית ואם יש משהו שאני שונאת במיוחד זה לשטוף כלים. הפעם החלטתי להשקיע וגם הרגשתי צורך עז, שלמה שזה לא יהיה שאכין, לשדך לו עוגיות אוראו וקצפת, והמתכון הבא הוא התוצאה לאי שפיות הזמנית שלי. מבטיחה לחזור מיד בפוסט הבא למתכון מסוג 2 מרכיבים, קערה אחת וחצי כף. מבטיחה.



קינוח שכבות קרם בננות מקורמלות, אוראו וקצפת (6-8 מנות):

המצרכים:

לשכבת עוגיות אוראו:
16 עוגיות אוראו מרוסקות + 4 עוגיות שבורות לחצי לקישוט (אופציונלי)

לשכבת קצפת:
1.5 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר

לקרם בננות מקורמלות:
2 בננות גדולות בשלות מעוכות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר גולדן
15 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
1.5 (375 מ"ל) כוסות חלב
2 ביצים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר גולדן
1/3 כוס (45 גרם) קורנפלור
1/2 (125 מ"ל) כוס שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:

בסיר בינוני מבשלים את הבננות, 100 גרם סוכר, חמאה ותמצית וניל עד שהסוכר והחמאה נמסים תוך כדי ערבוב בכף עץ, בערך כחמש דקות.
מעבירים את תערובת הבננות לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. מניחים בצד.
באותו הסיר מחממים את החלב על אש קטנה ובמקביל בקערה אחרת טורפים היטב את הביצים, הסוכר שנותר והקורנפלור.
כשהחלב מגיע לסף רתיחה מסירים מן האש אך לא מכבים אותה ועושים השוואת טמפרטורות עם תערובת הביצים. מוסיפים חצי כוס חלב חם לתערובת הביצים תוך כדי טריפה מתמדת.
שופכים את תערובת הביצים החמה בחזרה לסיר ומוסיפים את מחית הבננות.
מחזירים את הסיר לאש וטורפים בהתמדה עד שהתערובת מתעבה. בערך 5-7 דקות.
מסירים מן האש ומעבירים לכלי, מכסים בניילון נצמד ומצננים את הקרם במקרר עד שהוא יציב וקר לחלוטין.
כשהקרם קר מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לקרם עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת הקינוח:


מקציפים כוס וחצי שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

מרכיבים בכלי ההגשה שהכנתם את הקינוח, בעזרת כף או עם שק זילוף. בתחתית כל כוס או צנצנת מניחים שכבת עוגיות מרוסקות, מעל מניחים שכבת קרם בננות מקורמלות ומעל מניחים שכבת קצפת. בונים שכבה נוספת, עוגיות אוראו, קרם בננות מקורמלות ומסיימים במנה נדיבה של קצפת. מקשטים בחצי עוגיית אוראו ומגישים או שומרים במקרר עד להגשה.
מומלץ להרכיב את הקינוח כמה שיותר קרוב להגשה.



תגובות