תנו לחגיגות להתחיל

היום יום הולדת.  שלי, לא של הבלוג.  הבלוג עדיין צעיר, אני הגעתי לגיל המופלג של 35.

לרגל יום ההולדת שלי הזמנתי מזג אויר חורפי במיוחד.

כדי שלא אתאכזב מעוגת יום ההולדת שלי הכנתי אותה לעצמי, עוגת ספוג במילוי קרם חמאה מרנג שוויצרי וציפוי גנאש שוקולד מוקצף (כחלק מניסיונות שאני עושה כרגע לפרוייקט עתידי).  זה כמובן לא הספיק לי בתחום המתוק והכנתי קינוח שכבות בכוס. אחרי שנברתי בעשרות, לא, במאות מתכונים בפיטרסט, החלטתי לאלתר.  תחתית שמורכבת מפירורי פתיבר בטעם שוקולד עם חמאה מומסת, שכבת קרם גבינת שמנת מעל עוד שכבת פירורי עוגיות, מעל שכבת קרם גבינת שמנת נוגט ומעל הכל ברס. קל, לא דורש הפעלה של תנור ומהיר.


קינוח קרם גבינת שמנת (10 כוסות קטנות):

מצרכים:
120 גרם פתיבר בטעם שוקולד
50 גרם חמאה מומסת
2 אריזות גבינת שמנת פילדלפיה בטמפרטורת החדר
2 קרטוניות שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
4 כפות אבקת נוגט.

הכנה:
במעבד מזון רסקו את הפתיבר לפירורים, הוסיפו את החמאה המומסת ועבדו עד לקבלת מרקם של חול רטוב.  שימו כף בכל כוס והדקו היטב לתחתית (ישארו לכם פירורי עוגיות לשכבה נוספת).

בקערה הקציפו אריזה אחת של גבינת שמנת עם 60 גרם אבקת סוכר עד לקבלת מרקם חלק.  הוסיפו קרטונית שמנת מתוקה והקציפו עד לקבלת קרם יציב.  זלפו את הקרם בצורה שווה בין הכוסות. מעל שכבת הקרם שימו עוד כף של פירורי עוגיות בכל כוס.  

להכנת השכבה הבאה הקציפו בקערה את אריזת גבינת השמנת שנותרה יחד עם יתרת אבקת הסוכר עד לקבלת קרם חלק.  הוסיפו את השמנת המתוקה ואת אבקת הנוגט והקציפו עד לקבלת קרם יציב.  זלפו את הקרם מעל פירורי העוגיות. פזרו מעל ברס.


קצת הערות והארות:
# ברס אלו אגוזי לוז מקורמלים וקצוצים גס.  ניתן להשיג אותם בחנויות מתמחות.  הם כמובן לא חובה ותוכלו להחליף אותם בסתם אגוזים קצוצים או בשוקולד מגורר או בכל דבר שעולה על דעתכם.
# את הברס פזרו לפני ההגשה שכן הוא סופח לחות במקרר.
# שמרו את הקינוח במקרר עד להגשה.  הוציאו כעשר דקות לפני.

מזל טוב לי ולכל מי שחוגג היום ובעיקר לאחיינים של גברת אחת חביבה במיוחד.

תגובות

  1. מזל טוב אחותי היקרה...איך בא לי קינוח שכבות!!

    השבמחק
  2. אמנם אמרתי כבר, אבל המון מזל טוב לך! ולכל מי שחגג אתמול ;-)
    וחוץ מזה, העם רוצה לראות תמונות של עוגת יום ההולדת!! והעם גם מחזיק אצבעות לך ולפרויקט העתידי שלך...

    השבמחק
    תשובות
    1. לא נמאס לי לשמוע, ושוב תודה לך. תודה לעם שמחזיק לי אצבעות ותמונות הוא יראה כשבסופו של דבר נצליח to reschedule ;-)

      מחק
  3. אז קפצתי לבקר :)
    קודם כל, המון מזל טוב!!
    דבר שני, מצטרפת לבקשתה של מור, ורוצה מתכון לעוגת יום ההולדת שלך, שנשמעת מעולה!

    אחלה בלוג! התווסף אצלי לרשימה :)

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה