לדר תפוחי עץ וקינמון

ארבע שנים גרתי בירושלים.

ארבע שנים שבהם ממש רציתי שירד שלג.  ארבע שנים שכל חורף חיכיתי לשלג המיוחל.  ארבע שנים שחיכיתי לשלג שייתפס על הקרקע ולא פתיתים שנמסים איך שהם נוגעים באדמה.


ביום שעזבתי את ירושלים, היום שבו השתחררתי מבית החולים עם הנסיכה בידיי זה סוף סוף קרה.


הנסיכה נולדה בקרבה לאחד החגים שאם אתה לא תלמיד / מורה אין לך שמץ של מושג מתי החג.


אתם צריכים רמז נוסף?  כן בדיוק זה, החג הזה שחוגגים בו יום הולדת לאילנות.  נו, ט״ו בשבט אם עדיין לא הייתי מספיק ברורה.


עכשיו אתם בטח חושבים לעצמכם מה כבר אפשר להכין לט״ו בשבט.  עוד עוגה עם פירות יבשים? אז זהו שלא! אנחנו נכין את הפירות היבשים או יותר נכון, אנחנו נכין לדר.  כלומר אני הכנתי לדר ועכשיו אני הולכת לספר לכם על זה ואתם תשמיעו קולות התפעלות והערצה לגאוניות האינסופית שלי אבל לא תנסו בעצמכם כי יותר קל לקנות.  ועל זה יש לי לומר, ההפסד כולו ש-ל-כ-ם!!  הלדר הביתי שונה במקצת מהתעשייתי אבל אני יודעת בדיוק מה הכנסתי לתוכו ואפשר לגוון בטעמיו.


לדר תפוחי עץ וקינמון (המקור כאן)

המצרכים:
5 תפוחים גדולים, קלופים, ללא ליבה וגרעינים, חתוכים לקוביות קטנות
סוכר (בין כפית לרבע כוס תלוי במתיקות הפרי)
כף שמנה קינמון טחון
שמן צמחי לשימון התבנית

תצטרכו גם:
תבנית אפיה של תנור
ניילון נצמד
מעבד מזון

ההכנה:
חממו תנור ל - 60 מעלות.  את קוביות תפוחי העץ פלוס 2 כפות מים בשלו בסיר מכוסה עד שהם רכים לגמרי תוך כדי ערבוב מדי פעם, בערך כחצי שעה.
העבירו אותם למעבד מזון ורסקו לרסק.  הוסיפו סוכר וקינמון ועבדו בפולסים עד לקבלת רסק חלק ואחיד.
פרסו ניילון נצמד על גבי תבנית אפייה בצורה רפויה כי הניילון מתכווץ מעט בתנור.  שמנו את הניילון.
את רסק תפוחי העץ העבירו לתבנית האפיה ושטחו אותו לשכבה דקה ואחידה ככל האפשר.
הכניסו לתנור למשך 4-8 שעות עד שהפרי יבש וכשאתם נוגעים בו הוא לא נדבק לאצבע או משאיר סימנים.
הוציאו מהתנור ותנו ללדר להתקרר 5-10 דקות.
בעזרת סכין או גלגלת פיצה יישרו את השוליים במידת הצורך וחיתכו למלבנים.  ארזו בניילון נצמד או נייר אפיה שחתכתם לפי גודל הלדר.
אחסנו בקופסה אטומה.


הערות והארות:
# צריכה להתקבל כמות של 2 כוסות רסק פרי, אני הייתי צריכה 5 תפוחים (שהיו שווי ערך לכחמש כוסות פרי חתוך) אך הכמות יכולה להשתנות בהתאם לגודל הפרי.
# אפשר להכין את הלדר גם מפירות אחרים, למשל אגסים, שזיפים, משמשים.  במידה ואתם מכינים לדר מפרי שהוא לא תפוח או אגס כדאי שהרכב הפרי המרוסק בכל זאת יכלול עד חצי כוס תפוח/אגס.
# בסיום בישול הפרי אמור להתקבל מרקם של פירה גושי.  התפוחים יכולים להפריש נוזלים רבים, במידת הצורך הורידו את המכסה ותנו לחלק מהנוזלים להתאדות.
# לי הספיקה כמות של 2 כפות סוכר להמתקה.
# בתנור שלי ארבע שעות הספיקו ללדר ולכן כדאי לקראת 4 שעות לבדוק אם הלדר מוכן.
# אם יש לכם אופציית טורבו בתנור כדאי לעשות בה שימוש, מה שכן משך זמן האפייה יתקצר.
# אתם מוזמנים לתבל את הלדר כרצונכם. אני שילבתי תפוח עם קינמון אבל אגס עם וניל יכול להיות רעיון טוב.
# הלדר נשמר עד שבועיים.
# אני מאוד מקווה שהתמונות שצילמתי יוכלו לעזור לכם ויתנו לכם איזה מושג על איך דברים אמורים להראות.  במידה ומשהו לא ברור אני אשמח לענות.

כמעט חמש שנים עברו מאז אותו יום שבו הנסיכה נולדה.  השבוע חזר השלג לירושלים ואני לא שם.

תגובות

  1. איזה אלופה,זה נראה סוף הדרך ובטח גם טעים :)

    השבמחק
  2. פוסט מעולה! ביג לייק על ההשקעה!

    השבמחק
  3. רציתי לשאול כמה זמן אפשר לאפסן את זה בארון? זה לא מתקלקל?
    תודה על המתכון,באמת פשוט וקל ולפעמים יש המון פירות [אני מקבלת מחברים מושבניקים] שכדאי לשמר אותם כך.

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לך, הלדר נשמר עד שבועיים בקופסא אטומה במקום קריר ויבש. אשמח לשמוע איך יצא.

      מחק

הוסף רשומת תגובה