פודינג צ׳יה וניל-קינמון
אני ממש אבל ממש לא הולכת לספר לכם כמה זרעי צ׳יה זה בריא. אתם יכולים לחפש באינטרנט, בשביל זה הוא קיים. אני כן אספר לכם כמה הפודינג הזה טעים, ורסטילי, קל ומהיר הכנה (כמובן פרט לחלק שצריך לקרר אותו). בעצם אם תכינו לבד תוכלו לבדוק את זה בעצמכם. המקור כאן.
פודינג צ׳יה וניל קינמון (2 מנות)
המרכיבים:
1 כוס חלב שקדים
3 כפות זרעי צ׳יה
2 כפות סירופ אגבה
1 כפית תמצית/מחית וניל
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
ההכנה:
בקערה ערבבו היטב את כל המצרכים, הכי נוח בעזרת מטרפה.
העבירו לכלי ההגשה.
צננו במקרר לפחות שעתיים. ערבבו מדי פעם.
הארות והערות:
# המרקם שמתקבל מזכיר מין ג׳ל כמו טפיוקה, אני אוהבת את זה וגם הנסיכה חיסלה את זה.
# חלב סויה, חלב אורז, חלב קוקוס, חלב רגיל, כל אלו תחליפים אפשריים לחלב שקדים.
# דבש או מייפל הם תחליף אפשרי לאגבה.
# הבסיס הוא כוס נוזל ל-3 כפות זרעי צ׳יה ומכאן הכל פתוח לפרשנות אישית. אני הוספתי חמוציות אבל כל פרי יבש, טרי, אגוזים או תמציות טעם ניתנים להוספה.
נראה יאמי!!!
השבמחקמאיפה משיגים חלב שקדים וסירופ אגבה?!
תודה מותק. חלב שקדים ניתן למצוא בסופר, אני מצאתי בשופרסל באיזור של החלב העמיד. סירופ אגבה קניתי בלגעת באוכל, אני מתארת לעצמי שאפשר למצוא אותו בחנויות טבע גם או פשוט להשתמש בתחליפים שהצעתי.
מחקעשיתי חלב שקדים משקדיה + מים. קצת תמצית שקדים וכל שאר המרכיבים במתכון ויצא מעדן אמיתי קל ובריא
השבמחקתודה רבה על המתכון