מוס מרשמלו ותותים

מי שמכיר אותי יודע שהתמדה הוא לא שמי השני.  לצורך העניין גם לא העשירי או המאתיים שלושים ואחד או... הבנתם את העיקרון, נכון?  עם זאת אני מוצאת את עצמי כבר חודש שני רצוף משתתפת בפרויקט הנפלא של מנטקה כחומר ביד הבלוגר וכותבת את הפוסט ה- 51 בבלוג (הפוסט ה-50 עבר בשקט רב, אפילו בשבילי שכל ציון דרך הוא מועד ראוי להתפרצות בלתי נשלטת של חגיגות.  אולי בפוסט ה-100 אעשה משהו מיוחד).



למי שעדיין לא מכיר את הפרוייקט אז כמה מילים בקצרה, כל חודש מוצג חומר גלם אחר ואנו הבלוגרים המשתתפים מקבלים עלינו את האתגר ליצור ממנו מנה בכיכובו.  כוכב החודש הנוכחי הוא המרשמלו שלכולנו בטוח יש ממנו אי אילו זכרונות ותוכלו לראות מה הכינו בלוגרים אחרים כאן ותאמינו לי, ממש כדאי לכם.



בכל מקרה, מרשמלו.  להכין לבד? להשתמש בקנוי? לא להשתתף ( לא, זה לא חלף בראשי אפילו לעשירית שניה)?  החלטתי לשמור על פשטות ולהשתמש במוכן, בכל זאת הבלוג למרות פיצול האישיות שלו מעדיף מתכונים קלים שכל אחד יכול להכין ואחוז הכישלון בהם שואף לאפס או בקיצור במקרה הייתה לי קופסת ממרח מרשמלו שממש אוטוטו... אתם יודעים.

אז חשבתי והרהרתי ושקלתי והתלבטתי, המון אפילו, אבל יש דברים שכשהם מתקבעים בנבכי המוח המעוות שלי שום דבר לא יוציא אותם משם והמוס הזה היה אחד מהם, מתוכנן לפרטי פרטים אפילו עוד לפני שהבנתי את זה.



מוס מרשמלו ותותים (מספיק ל-10 כלים אישיים קטנים)

המצרכים:

מרמלדת תות:
200 גרם תותים, שטופים, נקיים וחתוכים לקוביות
1/3 + 1 כף סוכר
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית פקטין

מוס מרשמלו:
1 צנצנת ממרח מרשמלו fluff
1 כפית בייליס
1 קרטונית שמנת מתוקה להקצפה

קישוט:
1 קרטונית שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות אבקת סוכר
תותים חתוכים לקוביות קטנות
מיני מרשמלו

אופן ההכנה:

הכנת המרמלדה:
בסיר קטנה על אש בינונית ערבבו תותים, 1/3 כוס סוכר ומיץ לימון עד לרתיחה.  הסירו מהאש ובעזרת קוצץ מזון ידני רסקו את התותים לרסק חלק.  החזירו לאש קטנה ובשלו עד שמסמיך, בערך 5-7 דקות.
ערבבו את הפקטין עם יתרת הסוכר, הוסיפו לתערובת התותים ובשלו למשך דקה נוספת.  הסירו מהאש.  חלקו בצורה שווה את המרמלדה בין כלי ההגשה.  קררו במקרר לפחות שעה עד שמתייצב לפני הכנת המוס.

הכנת המוס:
חממו כ-45 שניות את צנצנת הממרח ללא מכסה וכיסוי אלומיניום במיקרוגל. זהירות שלא יגלוש, אני עשיתי את זה בפעמיים.
העבירו את הממרח לקערת המיקסר, הוסיפו כפית בייליס וערבבו בעזרת מרית.
הוסיפו את השמנת המתוקה והקציפו עד לקבלת קרם יציב.
חלקו בצורה שווה בין כלי ההגשה.
קררו במקרר לפחות 45 דקות לפני העיטור.

קישוט:
הקציפו שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.  חלקו בין כלי ההגשה בצורה שווה בעזרת כף או שק זילוף.
קשטו בתותים חתוכים ומיני מרשמלו.


הערות והארות:
# בייליס אופציונלי לגמרי.  אפשר להשמיט או להחליף כראות עיניכם.
# את המיני מרשמלו לקישוט כדאי להוסיף רק לפני ההגשה שכן הוא הופך מושייי במקרר.
# אפשר להכין גם 24 שעות לפני ההגשה.

שמתם לב למוטיב התותים החוזר על עצמו בזמן האחרון?

תגובות

  1. הורס. את, הקינוח, הכל.

    השבמחק
    תשובות
    1. מה הייתי עושה בלעדייך? את כל כך טובה לי לאגו.

      מחק
  2. כל הלבן אדום הזה ממש עושה לי את זה עונג גמור
    זה הפוסט האצילי על המרשמלו. הברווזון הופך פה לברבור...

    השבמחק
  3. איזה בלוג מקסים וכיפי.
    מזל שיש את "מנטקה" כך שהגעתי לכאן.
    :)

    השבמחק
    תשובות
    1. גלי רוב תודות על המחמאה, זה חיזוק נוסף להחלטה שלי להשתתף בפרויקט.

      מחק
  4. אבל לא נראה לי שיש תותים עכשיו בסופר = /
    זה כזה מבאס ... רציתי להכין!

    השבמחק
  5. אי אפשר לשים את הפלאפ החם יחד עם שמנת קרה זה שובר את ההקצפה ...

    השבמחק
    תשובות
    1. היי לך, הפלאף לא אמור להיות חם, הוא רק אמור להיות יותר נוח לעבודה. במידה והוא התחמם יותר מדי כדאי להמתין שיתקרר מעט בקערת ההקצפה ורק אז להוסיף את השמנת המתוקה. מקווה שעזרתי.

      מחק

הוסף רשומת תגובה