עוגת טראפל שוקולד, יוגורט ופסיפלורה

חם לי, כל כך חם לי.  אני בטוחה שהמשפט הזה חזר על עצמו בגרסאות כאלו ואחרות אצל כולנו בחודש האחרון.



כל כך חם לי שלא בא לי לאפות.



שימוש מינימלי במיקרוגל ומעבד מזון היה המקסימום שהרשיתי לעצמי חוץ מהבלנדר מוט שלי שעבד שעות נוספות בהפיכת כל פרי אפשרי למצב צבירה נוזלי.



כל כך חם לי שהדבר היחידי שיצא מתחת ידי בחודש האחרון לא כלל שימוש בתנור, גז או כל מה שיכול לגרום למטבח שלי להתחמם עוד.


עוגת טראפל שוקולד, יוגורט ופסיפלורה

המצרכים:
200 גרם פתיבר בטעם שוקולד טחון לפירורים
100 גרם חמאה מומסת
400 גרם שוקולד מריר לפחות 60% מוצקי קקאו
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס נוזל פסיפלורה (בערך מ-4 פסיפלורות)
1 גביע (130 גרם) יוגורט יווני

אופן ההכנה:
רפדו תחתית תבנית מתפרקת בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
ערבבו את פירורי הפתיבר עם החמאה המומסת עד לקבלת מרקם של חול רטוב.
שפכו לתוך התבנית והדקו לקבלת בסיס יציב.  הכניסו למקפיא.
קצצו כמה שיותר דק את השוקולד המריר והניחו אותו בקערה. 
ערבבו את השמנת המתוקה עם נוזל הפסיפלורה וחממו (על כיריים או במיקרוגל) עד לסף רתיחה.
שפכו את תערובת השמנת המתוקה על השוקולד הקצוץ והמתינו כשתי דקות.
ערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
הוסיפו את היוגורט וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
שפכו את תערובת השוקולד מעל בסיס הביסקוויטים שהכנתם מראש.  ישרו בעזרת מרית כמה שאפשר.
צננו כשלוש שעות במקרר או שעה במקפיא.
מומלץ להוציא מן המקרר כעשר דקות לפני ההגשה.


הארות והערות:
# קצצו את השוקולד כמה שיותר דק כדי שהתערובת השמנת תמיס את כולו.  במידה ועדיין נשאר שוקולד מוצק הכניסו למיקרוגל לעשר שניות.
# זאת כנראה רק אני אבל התאהבתי ביוגורט היווני של שטראוס (ולא, אין לי שום אינטרס נסתר בנושא), אתם מוזמנים לנסות עם יוגורט אחר ולספר לי איך יצא.

תגובות

  1. נראה ממש טעים אבל אני לא חובבת פסיפולרה, האם אפשר להחליף בפרי אחר כמו תפוז?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה לך :-) את יכולה להחליף את הפסיפלורה בתפוז, אני אשמח לשמוע איך יצא.

      מחק
  2. מהמם! נראה מצויין וטעים והטיפות קור על הציפוי של העוגה ממש קיררו אותי (לפחות עד שהמזגן יתוקן). מזל שנרשמתי לעידכונים.

    השבמחק
    תשובות
    1. הדר תודה לך, אני ממש מוחמאת. וכן זו הייתה גם הדרך שלי להתקרר בעיקר כשבדקתי מה שלומה כל כמה דקות במקפיא ;-)

      מחק

הוסף רשומת תגובה