קעריות קרם קפה והל

איך אתם אוהבים את הקפה שלכם?


אני, אם זה היה תלוי בי, בטפטוף איטי לתוך הפה 24 שעות, 7 ימים בשבוע.  הפוך, אספרסו, אייס קפוצ'ינו. JUST NAME IT! אז מזל שזה היה חומר הגלם החודש בפרוייקט הבלוגרים של מנטקה.


בניגוד גמור להרגלי לדחות כל דבר לרגע האחרון, הפעם יומיים אחרי שהוכרז חומר הגלם כבר הייתי מוכנה.  עם המתכון, לא עם הפוסט.  הפוסט כרגיל נכתב ברגע האחרון, שניה אחרי שסיימתי לעבור דירה.  לארוז את כל הדירה לקח לי כשלושה שבועות אז מזל שהכינותי מראש.  אל תטעו, זו לא הייתה החלטה רגעית.  זה מתכון שיושב לי ב-TO DO LIST כבר 4 חודשים.  מזל שיש את מנטקה.  באמת מזל שיש את מנטקה, אחרת לא נראה לי שמשהו היה מפורסם בזמן הקרוב בבלוג.  אני עדיין מחפשת את עצמי במטבח החדש.


אל תשכחו לסור הנה לראות מה שאר חברי הפרוייקט הכינו.  החודש החבר'ה ממש הבריקו.


קעריות קרם קפה והל (מבוסס על המתכון הזה וזה בעיקר, ועוד כמה)

המצרכים:
2 קרטוניות שמנת מתוקה 32%-38%
8 תרמילי הל, מעוכים קלות
1 כפית מחית וניל
2 כפיות בהריון קל קפה מגורען
6 חלמונים
1/3 כוס סוכר חום דמררה
שמנת מתוקה להקצפה להגשה (אופציונלי)

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-170 מעלות.
בסיר הניחו שמנת מתוקה, תרמילי הל, מחית וניל וקפה מגורען. חממו על אש בינונית תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לרתיחה.  הנמיכו לאש קטנה ותנו לתערובת לבעבע כשלוש דקות נוספות.  שימו לב שהתערובת אינה גולשת.  ערבבו עם כף עץ במידה וכן.
הסירו מן האש והניחו לתערובת להתקרר מספר דקות.
בקערה נפרדת הקציפו חלמונים וסוכר חום עד לקבלת תערובת מעט נפוחה ובהירה.
סננו את תערובת הקפה לתוך תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב במטרפה עד שאחיד.
סננו את התערובת פעם נוספת לתוך כלי מזיגה.  חלקו בצורה שווה את התערובת בין 6 כלי הגשה בנפח 90-100 מ"ל.
הניחו את הקעריות בתבנית אפיה עמוקה ומזגו מים חמים עד למחצית גובה הקעריות.
אפו בתנור 30-40 דק', הקעריות מוכנות כשהן אפויות בצדדים אך עדיין רוטטות באמצע.
צננו למשך שלוש שעות לפחות לפני ההגשה.
ניתן להגיש עם קצפת ממותקת קלות.



תגובות

  1. נראה אדיר! קפה עם הל זה נהדר [אבא חינך אותי טוב]
    מענין מה יקרה אם כפיות הקםה יהיו בהריון מתקדם :)

    השבמחק
    תשובות
    1. אני אשמח לשמוע איך יצא עם כפיות קפה בהריון מתקדם ;-)

      מחק
  2. מדהים. נראה מצויין ומעורר תיאבון. שילוב של קרם ברולה עם קפה וקצפת. יאמי. קנית אותי לגמרי...
    (נאוה מתענוגה)

    השבמחק
    תשובות
    1. תענוג גדול לשמוע זאת ממך. אכן ניתן להכין את המתכון בגרסת קרם ברולה כולל קרמול סוכר אחרי שמוכן וקר :-) תודה

      מחק
  3. היי!
    אם אני משתמש בהל טחון (תבלין) - כמה כפיות את ממליצה לשים?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אבישי, מאחר והל הוא תבלין מאוד חזק וארומטי הייתי מנסה חצי כפית עד כפית, בהתאם לכמה שאתה אוהב הל. בכל מקרה הייתי ממליצה לך בכל זאת לקנות תרמילי הל מאשר להשתמש בהל טחון. בכל מקרה אני אשמח לשמוע איך יצא וכמובן לראות תמונה. בהצלחה :-)

      מחק
  4. נראה מעולההההה
    יופי של שילוב טעמים...

    השבמחק
  5. במקרה מצאתי את הבלוג המדהים הזה!תודה! שאלה: אם אני מעוניין להפוך את זה לקרם שאוכל להשתמש בו למילוי עוגה. האם אני צריך להוסיף קורנפלור ולבשל על אש קטנה כמו שמכינים קרם פטיסייר (במקום להכניס לתנור)?

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה