בחושה יוגורט-תפוז-חמוציות

עוד שניה פסח, שנה שניה ברציפות התעלמות מופגנת מפורים, יום הפאי וסיינט פטריק, מעל חודש וחצי שלא העלית פוסט חדש לבלוג אבל מצאת את עצמך עסוקה בעיקר בלתחזק את ההתמכרות האחרונה שלך ולהעלות לאינסטגרם תמונות של אוכל שהכנת.


בקיצור, מה עובר עלייך?


תתיישבי ותכתבי כבר פוסט חדש בשביל הקוראת הבודדה שלך, זו שטרחה אפילו לגשת אלייך בעבודה ולציין שכבר מזמן היא לא ראתה פוסט חדש בבלוג.


אז מה אם איכשהו נדמה לך שגם 30 שעות ביממה לא יספיקו לכל הדברים שאת רוצה לעשות כשבסופו של יום כל מה שאת עושה זה כלום אחד גדול.



כבר ציינתי שפסח בפתח? גם זו דרך להיפטר מכל עודפי הקמח שמאפסנים לכם את המדפים.  המקור לעוגה ולסטיילינג של התמונות לקוחים מכאן עם מעט שינויים והתאמות שלי.


בחושה יוגורט-תפוז-חמוציות

המצרכים:

לעוגה:
1/2 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
260 מ"ל יוגורט בטעם טבעי 3%-7%
1 כוס סוכר
3 ביצים
גרידה מתפוז אחד שוות ערך לכשתי כפיות גרידה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן
1 כוס חמוציות מיובשות מושרות 5-10 דקות במים רותחים

לסירופ התפוזים:
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/3 כוס סוכר

לזיגוג התפוזים:
1 כוס אבקת סוכר
2-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

אופן ההכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
שמנו תבנית של כיכר לחם או תבנית אינגליש קייק ורפדו בנייר אפיה.
בקערה בינונית נפו קמח, אבקת אפייה ומלח.
בקערה גדולה אחרת ערבבו בעזרת מטרפה יוגורט, סוכר, ביצים, גרידת תפוז, תמצית וניל ושמן.
הוסיפו את תערובת הקמח אל קערת היוגורט וערבבו רק עד שאחיד.
סננו את החמוציות מן המים החמים ויבשו היטב.  קפלו את החמוציות לבלילת העוגה, השאירו מעט חמוציות בצד כדי לזרות על העוגה אחרי שהעברתם את הבלילה לתבנית.
אפו כ-50 דקות עד שעה או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.
צננו את העוגה בתבנית כעשר דקות ואז העבירו את העוגה לרשת שמתחתיה נייר אפיה.
בזמן שהעוגה מתקררת הכינו את סירופ התפוזים.
בסיר קטן על אש בינונית חממו תוך כדי ערבוב את מיץ התפוזים והסוכר עד שהסוכר נמס.  ברגע שהסוכר נמס לגמרי השאירו את הסיר על האש עוד שתי דקות.  הסירו מן האש והניחו בצד.
בעזרת קיסם או שיפוד עץ חוררו את העוגה מלמעלה ומצדי העוגה.  הברישו את העוגה בסירופ התפוזים.  הניחו לסירופ להיספג ואז הברישו שנית את שארית הסירופ.
צננו את העוגה לגמרי.
הכינו את זיגוג התפוז.  בקערית קטנה ערבבו את אבקת הסוכר עם 2-3 כפות של מיץ תפוזים.  התערובת צריכה להיות סמיכה אך מזיגה.  שיפכו את זיגוג התפוזים על גבי העוגה כך שהזיגוג ייזל גם לצדדים.  הניחו לזיגוג להתקשות בערך כ-15 דקות לפני שניתן להגיש את העוגה.


תגובות

  1. נראה פשוט מעולה! כמה בא לי :)

    השבמחק
  2. אל תדאגי, גם אני קןראת אותך :)
    מדהימה!

    השבמחק
  3. אפשר להחליף את החמוציות בשוקלד צ'יפס?
    והאם מדובר על היוגורט יווני של דנונה?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי להחליף את החמוציות בשוקולד צ'יפס כי בעיני השילוב של יוגורט תפוז חמוציות הוא מוצלח, אבל למה לא? :-)))
      בנוגע ליוגורט, התשובה היא כן. אני מאוהבת ביוגורט היווני של דנונה אבל כל יוגורט בכמות זהה יבצע את העבודה.
      אני אשמח לשמוע איך יצא :-)

      מחק

הוסף רשומת תגובה