עוגיות שורטברד אספרסו וצ'אנקס שוקולד

פוסט סיכום הקיץ שהיה, ובסופו מתכון לעוגיות שורטברד אספרסו ושוקולד צ'אנקס - שזה בערך כמו לשתות את הקפה שלכם בצורת עוגיה.


אז מה עבר על בית המטורללת בקיץ הזה?

חופשה שהעברנו בעיקר בלרוץ לממ"ד, השכמות מוקדמות בחסות החמאס, בלי ים בלי בריכה, עם טיסה אחת שבוטלה ואחרת שהוזמנה בו ברגע ליום למחרת, שעלתה כמו תקציב של מדינת עולם שלישי בעיקר כי המקומות הפנויים היחידים היו במחלקת עסקים.


ביקור משפחתי באנגליה עם גיחה קצרה לסקוטלנד,


ולראשונה בחיי, בהתעקשות הצד הבריטי במשפחה, טעמתי את אחד המאכלים המקומיים הידועים לשמצה, האגיס, סתם לידיעה.


ניסינו לברוח מהחום ולהתקרר בכל דרך אפשרית ואם הפעלתי תנור זה היה מאוד מקרי (זה התירוץ המאוד "מקורי" שלי שבקושי פוסט אחד עלה לאוויר בחודשיים האחרונים).




וכשכבר סוף סוף נגמרה המלחמה הארורה ואפשר היה ללכת לים ולבריכה, הנסיכה הצליחה לשבור את ידה.


וזהו עכשיו חוזרים לשגרה, התנור במלוא הכוח חזר לעבוד, הנסיכה את שנתה השנייה בבית הספר מתחילה. וליבי נחמץ על אלו שהלכו ואינם עוד, על קיץ אבוד ומעט זיכרונות שנרצה לזכור בעתיד שיבוא.


עוגיות שורטברד אספרסו וצ'אנקס שוקולד
(אני הכנתי לפי המתכון הזה שבתורו מבוסס על המתכון הזה)

המצרכים:

1 כף אבקת אינסטנט אספרסו
1 כף מים רותחים
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

בקערית קטנה ערבבו את אבקת האספרסו עם המים הרותחים.  הניחו בצד לצינון.
בקערה גדולה הקציפו את החמאה עם אבקת הסוכר בערך כשלוש דקות עד שהתערובת חלקה לגמרי.
הוסיפו את תמצית הווניל ואת מנת האספרסו.
הוסיפו את הקמח הלבן והמלא וערבבו רק עד שנוצר בצק.
קפלו את השוקולד הקצוץ לתוך הבצק בעזרת מרית סיליקון.
בין שני ניירות אפיה או בתוך שקית רדדו את הבצק לריבוע בגודל 25 ס"מ*25 ס"מ בערך.
צננו את ריבוע הבצק כשעתיים במקרר כשהוא עטוף בניילון נצמד.
חממו תנור ל-160 מעלות.
הסירו את הניילון הנצמד וחיתכו את הבצק לריבועים (לי יצאו 32 ריבועים לא כל כך שווים בגודלם) והניחו אותם על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה במרווח של 2 ס"מ אחד מהשני.
אפו 18-22 דק'.
צננו על גבי רשת צינון מלא לפני הגשה.
אחסנו את העוגיות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.


הארות והערות:

# את אבקת האספרסו ניתן להחליף בקפה מגורען איכותי או במנת אספרסו מרוכזת ממכונת קפה.
# את השוקולד הקצוץ ניתן להחליף ב-3/4 כוס שוקולד צ'יפס.
# אם בא לכם, פזרו אבקת סוכר מעל העוגיות מיד כשהן יוצאות מהתנור.

 

תגובות

  1. כל כך הרבה דברים בכל כך מעט משפטים, וואו!!! יצאתי חסרת נשימה :-)

    איך בא לי לשתות את הקפה שלי בצורת עוגיה (רצוי לצד כוס קפה..). נראה מעולה.

    ואני מקווה שהיד של הנסיכה כבר בסדר..

    השבמחק
    תשובות
    1. קפה לצד הקפה, גם אני צרכתי ככה את העוגיות :-) הנסיכה מגובסת לעוד חודש אבל יהיה פ'סדר...

      מחק
  2. המרקם של העוגיות פריך או רך?

    השבמחק
    תשובות
    1. המרקם של העוגיות הוא בין פריך לנימוח :-)

      מחק
  3. להאגיס יש טעם של חיתול כמו שאומרים?

    השבמחק
    תשובות
    1. חחחח, למען האמת הדר הוא היה ממש טעים :-)

      מחק
  4. נראה מושלם!!! והתמונה של הפרפוצ׳ינו הורסת.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה