דונאטס הורצ'טה אפויים מזוגגים

אין יותר הגיוני מזה שכשמנטקה נקבו באורז כחומר הגלם החודשי לפרויקט הבלוגרים המהולל שאני שותפה לו "כחומר ביד הבלוגר" האסוציאציה הראשונה שעלתה לי היא הורצ'טה.


הורצ'טה מה?!?!?!

נו הורצ'טה.  המשקה הדרום אמריקאי, לטיני שיש לו כבר מיליון גרסאות אבל לרוב עשוי מאורז וחלב אגוזים כלשהו, לרוב שקדים, עם טקסטורה קרמית להפליא וניחוח קינמון בועט.  הורצ'טה!!  המשקה שבחיי לא טעמתי אבל נתקלתי בו מספר פעמים בפינטרסט אהובי וישב לי בטו דו ליסט כבר בערך מאתיים שנה.  בדיוק זה, הורצ'טה.  אז הכנתי, והתאהבתי, ומצאתי את המתכון הזה שעושה שימוש בהורצ'טה, ואם הורצ'טה עשוי מאורז והדונאטס הללו משלבים הורצ'טה, אזי המתכון הזה מתאים לאתגר.

וגם אם לא בא לכם על הדונאטס, תכינו לפחות את המשקה, הנאה מובטחת, בעיקר ביום שמש חמים עם כמה קוביות קרח ומעט קינמון טחון מעל.

המתכון מחולק לשניים והוא לא ספונטני אלא אם יש לכם הורצ'טה מוכנה בבית.  יש להכין את ההורצ'טה יום לפני שאתם זוממים על הכנת הדונאטס.


דונאטס הורצ'טה אפויים מזוגגים (המקור כאן)

המצרכים:

להורצ'טה:
1 כוס אורז בסמטי לא מבושל
1/2 2 כוסות מים חמים אך לא רותחים
1 מקל קינמון
1/3-1/2 כוס סוכר (תלוי אם אתם מעדיפים מתוק או מאוד מתוק)
1 כוס חלב שקדים / חלב קשיו לא ממותק קנוי או ביתי
1/2 כפית תמצית וניל

לדונאטס (6-8 דונאטס בהתאם לגודל התבנית שלכם)
45 גרם חמאה
1 כוס קמח לבן
3/4 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון טחון
2/3 כוס הורצ'טה
קורט מלח
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל

לזיגוג:
1 כוס אבקת סוכר
3 כפות הורצ'טה

אופן ההכנה:

הורצ'טה:
לקנקן זכוכית או ישר למיכל הבלנדר מוסיפים אורז, מים חמים ומקל קינמון.  מכסים ונותנים לתערובת לשבת למשך הלילה (לפחות 8 שעות) על השיש ולא במקרר.
למחרת היום, מוציאים את מקל הקינמון, מוסיפים את הסוכר וטוחנים במהירות גבוהה מספר דקות עד לקבלת נוזל חלק.
מסננים את התערובת במסננת דקה מרופדת בבד חיתול דק כדי להיפטר מהמשקע האבקתי שנותר מהאורז הטחון ומגרגירי אורז אם נותרו.
מעבירים את התערובת לקנקן או כלי קיבול אחר, מוסיפים את חלב השקדים ואת תמצית הווניל ומערבבים היטב.  מצננים במקרר לפחות שלוש שעות כדי שהטעמים יתאחדו.  יש לערבב לפני השימוש.

דונאטס:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים קלות תבנית דונאטס.
בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש בינונית-נמוכה.  מערבבים מדי פעם עד שהחמאה הופכת להיות חומה.  זהירות לא לשרוף אותה.  מסירים את הסיר מהאש ומעבירים את החמאה החומה לקערית קטנה עד לצינון מלא.
בקערה בינונית מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפיה, קינמון ומלח.
בקערה אחרת טורפים יחדיו ביצה, הורצ'טה ותמצית וניל.  מוסיפים לתערובת 2 כפות חמאה חומה וטורפים היטב.
מוסיפים את תערובת ההורצ'טה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שאחיד.
בעזרת כפית או שק זילוף מלאו את השקעים בתבנית הדונאטס עד ל-3/4 גובה.
אפו למשך 12-14 דק' או עד שקיסם שמוחדר למרכז הדונאט יוצא נקי.
מוציאים מהתנור ומצננים על גבי רשת לפני שמעבירים את הדונאטס מן התבנית לרשת לצינון מלא.

זיגוג:
בקערה קטנה מערבבים אבקת סוכר והורצ'טה עד לקבלת זיגוג חלק.  מזרזפים את הזיגוג על גבי הדונאטס או לחלופין  טובלים את הדונאטס בתוך הזיגוג.  מניחים על גבי רשת עד שהזיגוג מתייבש ומתקשה.


הערות והארות:
# אם אין לכם תבנית דונאטס ניתן להכין את המתכון כמאפינס.
# להורצ'טה השתמשתי בחלב קשיו תוצרת בית ולא בחלב שקדים.  לא רציתי לסבך לכם יותר מדי את החיים כי יש מספיק שלבים בפוסט הזה, אבל אם בא לכם לדעת איך מכינים חלב קשיו השאירו תגובה ואני אעלה מתכון בהמשך.  אם לא בא לכם להתאמץ פשוט קנו חלב לטעמכם אך אל תשתמשו בחלב מן החי.
# הכי חשוב, סורו לכאן וראו מה הכינו שאר חבריי הבלוגרים לפרויקט החודש, היה מאתגר, היה קשה, היה אורז.






 

תגובות

  1. וואו! התמונות פשוט יפיפיות והמתכון נשמע הורס!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה יופי! רוצה מתכון לחלב קשיו בבקשה :)

      מחק
    2. אנונימי יקר/ה אשתדל להעלות פוסט לחלב קשיו בקרוב

      מחק
  2. שאלת קיטבג... למה לא להשתמש בחלב להורצ'טה?

    השבמחק
    תשובות
    1. בעיקר כי זה הורס את האותנטיות של המשקה, ועכשיו אני סתם מקשקשת ;-) בגדול המשקה הוא פרווה וחלב השקדים נותן לו עוד טוויסט. את יודעת מה לכי על זה, אפשר גם להשתמש בחלב רגיל.

      מחק
  3. מגניב ברמות!
    נראה סופר טעים ומסקרן
    ועשית לי חשק היסטרי להורצ'טה

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה