עוגת תפוזים, שמן זית וקמח תירס חורפית

אשכרה חורף,  גשום כבר כמה ימים והשמש יוצאת רק לכמה דקות ושוב נעלמת.  בלו"ז, נסיכה אחת חולה, מטורללת אחת חסרת שינה, וחשק מטורף שלא עוזב לרגע לעוגת תפוזים עסיסית, מפודרת במלא אבקת סוכר, עם פרוסות תפוזים מסוכרים מעל, בדיוק כמו אלו שראיתי בפינטרסט עם לימון (אבל עם תפוז במקום) ולא יצאו לי מהראש בשבוע האחרון.


שואבת כל כך הרבה הנאה מהכנת העוגה הזו, מהצבעים של פירות ההדר החצויים שנוצצים ממש כמו יהלומים (תנו לי בבקשה לרגע להישמע כמו קלישאה), מהארומה שמתפזרת ברחבי הבית בעודי מגרדת קליפת תפוז לעוגה.  סוחטת יותר מיץ תפוזים לעוגה ממה שצריך כי ברור לי שגם הנסיכה וגם אני נגנוב שלוקים בהיחבא מהמיץ הסחוט טרי.


ולבסוף, בקושי מצליחה להתאפק ולחכות שהעוגה תתקרר לפני הפידור והעיטור והצילום, לפני שאני גונבת פרוסה ומגלה שקמח התירס מוסיף לכל ביס כזו קראנצ'יות נעימה.


עוגת תפוזים, שמן זית וקמח תירס (המקור כאן עם מעט שינויים שלי)

המצרכים:

לפרוסות תפוז מסוכרות:
1 תפוז דם (או תפוז רגיל עם קליפה דקה)
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר

לעוגה:
3/4 1 כוסות קמח לבן
1/2 כוס קמח תירס דק (כמו לפולנטה)
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים בטמפרטורת החדר
גרידה מתפוז אחד גדול
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן זית
1 כפית תמצית וניל

לסירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

פרוסות תפוז מסוכרות:
חותכים את התפוז ל-8 פרוסות.
בסיר קטן-בינוני על אש בינונית-נמוכה מביאים לרתיחה מים וסוכר תוך כדי ערבוב.
כשהסירופ צלול מוסיפים את פרוסות התפוז ומביאים שוב לרתיחה.  מנמיכים את האש ומבשלים אותן במשך חצי שעה.
מעבירים את פרוסות התפוז לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים בצד.

לעוגה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.  מרפדים תבנית מתפרקת בקוטר 22-24 ס"מ בנייר אפיה.
לקערה מנפים, קמח, קמח תירס, סודה לשתיה ומלח.
בקערה גדולה טורפים ביצים עם סוכר במשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה וסמיכה.  מוסיפים את גרידת התפוז, המיץ, שמן הזית ותמצית הווניל ומערבבים עד שאחיד.
מקפלים את תערובת הקמח לתערובת הביצים עד שהקמח נטמע לחלוטין והתערובת אחידה. היזהרו לא לערבב יותר מדי.
מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים את העוגה 35-45 דקות עד שמרכז העוגה קופץ בחזרה כשנוגעים בו בעדינות.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר. מביאים סוכר ומים לרתיחה ומבשלים עוד כשתי דקות נוספות עד שהנוזל מצטמצם ומסמיך מעט.
כשמוציאים את העוגה משקים אותה בסירופ הסוכר ומצננים 15-20 דקות בתוך התבנית ולאחר מכן מעבירים לצינון מלא על גבי רשת.

לאחר הוצאת העוגה מהתנור, מורידים את חום התנור ל-100 מעלות ומכניסים את התבנית עם פרוסות התפוז ל-15 דק' ליבוש נוסף.

לאחר שהעוגה מתקררת מעבירים אותה לצלחת הגשה, מפזרים אבקת סוכר ומקשטים בפרוסות תפוז מסוכרות.
שומרים את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר.

תגובות