טארט מרנג תפוזי דם

אני אוהבת תפוזים.  אני אוהבת את המיץ שלהם, אני אוהבת לאכול פלחי תפוזים, אני אוהבת את הריח שלהם.  יש רק בעיה אחת קטנה.  אני לא מסוגלת לקלף אותם.  לא כי אני לא מבינה את תהליך הקילוף אלא כי עצם המחשבה על קילוף תפוזים גורמת לי לחלחלה עזה עד כדי פריצה בבכי מר וריצה לאמאבא גם בגילי המופלג כדי שיקלפו לי תפוזים לנסיכה הפרטית שלי.  לכו תבינו.  אז כשבמנטקה הכריזו על תפוזים כחומר הגלם החודשי, היה לי ברור מראש ששום קילוף תפוזים לא יהיה מעורב בתהליך.  אבל מיץ, מיץ הולך בגדול, בעיקר מיץ של תפוזי דם.  גם כשלא הייתי בטוחה שאצליח למצוא תפוזי דם היה לי ברור שמה שאכין לפרויקט יכלול תפוזי דם גם אם אצטרך לגדל אותם בעצמי.





אז איפה בכלל מצאתי תפוזי דם? על זה אני צריכה להודות לאחי המהמם שעשה לי הכרות עם המקום הכי טוב לקניית פרי הדר.  במושב נטעים במרכז הארץ, קצת אחרי הכניסה למושב, בצד הדרך, ישנו שלט, "ניפגש בסיבוב"  כך קוראים למקום.  לבעלים, עסק משפחתי של סבא, אב ובן,  יש מספר דוכנים לממכר פרי הדר.  תפוזים רגילים, תפוזים למיץ, תפוזי דם, אשכוליות, אשכוליות אדומות, פומלות אדומות, לימונים ועוד. אין שום פרסום למקום והמידע עליו עובר מפה לאוזן. הדוכן פתוח בימי שישי בשעות הבוקר והוא יהיה פתוח עד פסח.  בביקורי האחרון לפני מספר ימים בדקתי עבורכם ועונת תפוזי הדם נגמרת עוד שבועיים.  אז תקפצו לכאן לראות מה הכינו שאר חברי הפרויקט,  אני מבטיחה לכם שתצטרכו הרבה מאוד תפוזים, עם כל המתכונים השווים שהכנו לכם החודש.



טארט מרנג תפוזי דם

המצרכים:

קלתית קקאו ותבלינים: (המקור לקלתית מכאן)
180 גרם קמח
30 גרם קקאו
50 גרם סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר
1/8 כפית הל

מילוי:
250 מ"ל מיץ תפוזי דם סחוט טרי
גרידת תפוז משני תפוזים
4 ביצים
2 חלמונים
220 גרם סוכר
75 גרם קמח

מרנג:
2 חלבונים
קורט מלח
115 גרם סוכר

אופן ההכנה:
קלתית קקאו - במעבד מזון מניחים קמח, קקאו, סוכר, חמאה, מלח ותבלינים.  מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק גדולים. (אם הבצק לא מתאחד מוסיפים כף מים קרים).
מעבירים את גושי הבצק למשטח מקומח קלות ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים את הבצק לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כשלוש מילימטר.  מעברים את הבצק לתבנית פאי מתפרקת גבוהה, מיישרים את השוליים ונפטרים מעודפי בצק אם יש.  דוקרים את בסיס הבצק במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
מחממים תנור ל-180 מעלות בזמן שהבצק במקפיא.  אופים אפייה עיוורת, מניחים נייר אפייה מקומט על גבי הבצק וממלאים במשקולות אפיה או בקטניות שייעדתם בדיוק לשימוש הזה.
אופים 15 דק', לאחר מכן מסירים את נייר האפייה והקטניות (לשמור לשימוש חוזר) ואופים את הקלתית עוד 10 דקות.
מניחים בצד לצינון ובזמן הזה מכינים את המילוי.  
מילוי - טורפים בקערה את הביצים, החלמונים, הסוכר, המיץ וגרידת התפוז.  מוסיפים את הקמח מעט בכל פעם וטורפים בין הוספה להוספה עד שאחיד.
שופכים את תערובת הביצים לתוך הקלתית החצי אפויה ואופים 30-35 דק' עד שהתערובת יציבה ולא רוטטת.
מצננים את הטארט צינון מלא.
מכינים את המרנג.  בקערת מיקסר מקציפים חלבונים ומלח עד לקבלת מראה של קצף אמבט.  מוסיפים את הסוכר כפית אחר כפית תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה.  מקציפים כעשר דקות עד לקבלת קרם נוקשה ומבריק.
מזלפים או מפזרים ביד חופשית את המרנג על גבי הטארט.
לפני ההגשה שורפים מעט את המרנג בעזרת ברנר.




תגובות

  1. פאני, כמו שכבר אמרתי - התמונות מהממות, והמתכון נראה מבטיח עונג רב :)

    השבמחק
  2. וואו! הסטיילינג פשוט הורס, והעוגה הזאת נשמעת ונראית פשוט מדהימה!

    השבמחק
  3. במילה אחת - וואו!
    תפוז דם זה הפרי היפה בעולם (על אף שמו המצמרר...) והטארט יפה לא פחות

    השבמחק
  4. זה כל כך מהמם, ואני כל כך רוצה!

    השבמחק
  5. מהמם! נראה סופר טעים והצילומים יפהפיים

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה