עוגת חוטב עצים בסיר אחד

איך שראיתי את המתכון לעוגה הזו בתכנית של אנאבל לנגביין, "הכי טרי שיש", ידעתי שאני צריכה להכין אותה. אחרי חיפושים מרובים באינטרנט הבנתי שהמתכון לעוגה לא קיים ברשת, אז נאלצתי לחכות שהתכנית תשודר שוב ובינתיים פנטזתי עליה ולא הפסקתי לשחזר את אופן ההכנה שלה שנראה כל כך פשוט וקל והוא אכן כך, עם מעט שינויים והתאמות שעשיתי בה.

בזמן הזה גם ניסיתי למצוא מה מקור שם העוגה ולא משנה כמה חיפשתי, לא מצאתי, אז אם מישהו מכם יודע במקרה, אני אשמח אם תספרו לי. לכו להכין את העוגה הזו, למרות הצילומים הלא מוצלחים באדיבות משפחת הטורפים שחיה איתי והריחה את העוגה ממרחקים ובאה לשחר לטרף, כלומר לשחר לפרוסת עוגה. העוגה יוצאת מעט דחוסה, משלבת מרקמים שונים ופשוט מושלמת בעיניי. מעולם לא התלהבתי כל כך מעוגה. ממליצה להגיש עם קצפת ממותקת קלות לאיזון הטעמים והמרקמים אבל אפשר גם לוותר עליה.







עוגת חוטבי עצים בסיר אחד

המצרכים:

לבלילה:
1 כוס ג'ינג'ר מסוכר קצוץ גס
1 כוס מים
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס סוכר דמאררה
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1-2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח תופח

לציפוי:
25 גרם חמאה
3 כפות חלב
כוס וחצי פתיתי קוקוס טבעי גרוס גס (לא טחון ולא קלוי)
3/4 כוס סוכר דמאררה

להגשה:
קצפת ממותקת קלות

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מכינים את הבלילה.
מניחים ג'ינג'ר, מים וסודה לשתיה בסיר, מחממים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות עד שהג'ינג'ר מתרכך.
כשהג'ינג'ר רך מוסיפים סוכר ומערבבים עד שנמס.
מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לגמרי.
מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את הביצה, מערבבים ומיד מוסיפים תמצית וניל ואת הקמח.
מערבבים רק עד שאחיד והבלילה חלקה.
מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 23 ס"מ ואופים 35-40 דקות.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את ציפוי הקוקוס.
באותו הסיר (לא צריך לנקות אותו) מניחים חמאה וחלב. מבשלים על אש קטנה עד שהחמאה נמסה.
מסירים מהאש ומוסיפים את הסוכר ואת הקוקוס ומערבבים עד שאחיד.
כשהעוגה אפויה, מוציאים אותה מהתנור, מפזרים את ציפוי הקוקוס עליה בצורה שווה ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות עד שהציפוי זהוב ופריך.
מצננים את העוגה על גבי רשת, מומלץ להגיש עם קצפת רכה ממותקת קלות.


הערות/הארות:
# את הג'ינג'ר המסוכר ניתן להחליף בכמות זהה של תמרים מגולענים או אפילו משמשים מיובשים
# אני ממליצה למדוד ולהכין מראש את כל המצרכים לעוגה כי בכל זאת מכינים אותה בסיר וזה קריטי בעיקר לאחר הוספת הביצה. אם תשתהו בהוספת שאר הרכיבים תהיה לכם ביצה מקושקשת בסיר וזה פחות מומלץ

תגובות

  1. נגה גלבוע אדמית15 בנובמבר 2016 בשעה 8:35

    מעולה!! ראיתי את התוכנית שלה עם העוגה הגאונית הזאת. מגניב שהכנת אותה ☺

    השבמחק
  2. יצא טעים לאללה למרות שיכלו לחתוך לי יותר פרוסות

    השבמחק
    תשובות
    1. אני בטוחה שאשתך יותר מתשמח להכין לך את העוגה הזו אם רק תבקש ואז לא יהיה לך על מה להתלונן 😙

      מחק

פרסום תגובה