קארי כופתאות בקר


חובב הפתעות יחיה, מי כמוני יודעת זאת ובבקשה התעלמו מן השיבוש של מטבע הלשון הידועה.

בעיקר כשזו קופסת הפתעות גדושה כמו הקופסה שקיבלתי ממאסטר שף, קופסה זהה לקופסה שקיבלו המשתתפים בתכנית ששודרה ביום רביעי האחרון, כל כך גדושה שגרמה לי להסתחרר מעודף רעיונות.

אך למרות כל הרעיונות שהסתובבו לי במוחי הקודח, חזרתי שוב ושוב לאותה מנה אחת של קארי כופתאות בקר, מנה מנחמת ומחממת, כזו שעושה טוב על הלב ובבטן, בעיקר במזג האויר החורפי שהיה בסוף השבוע האחרון.

ובמבחן התוצאה, השופטת הפרטית והיחידה שלי אכלה את הקארי לארוחת צהריים, ערב ובוקר וכשנגמר ביקשה עוד.


קארי כופתאות בקר (4-6 מנות):

המצרכים:

לכופתאות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 קופסת שימורים עדשים ירוקות מאסטר-שף מסוננת מנוזלים
1 כף תבלין קארי
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור

לרוטב:
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות מאסטר-שף
1/2 קופסת שימורים קרם קוקוס מאסטר-שף (יש לנער את הקופסה היטב לפני פתיחתה)
1/2 פלפל צ'ילי
חצי צרור כוסברה
שורש ג'ינגר נקי ומקולף באורך 4 ס"מ
1 כפית כורכום
1 כפית דבש
2 כפיות גדושות מחית קארי אדומה
1 כפית מלח

להגשה:
כוס וחצי אורז בסמטי מאסטר-שף - מבשלים על פי המתכון הביתי שלכם בתוספת 7-8 תרמילי הל.
צ'אפאטי ביתי - הכנתי לפי המתכון הזה מקמח חיטה מלא
פלפל צ'ילי וכוסברה קצוצה
יוגורט למי שלא מקפיד על כשרות

אופן ההכנה:

שמים את הבשר הטחון והעדשים בקערה עם מלח, פלפל שחור ותבלין קארי. מערבבים ומעבדים יחד בידיים נקיות עד לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את תערובת הבשר לשני חצאים. בעזרת ידיים רטובות מעצבים כל חצי לשש כופתאות מוארכות שמנמנות.
מחממים שמן במחבת שיכולה להכיל את כל הכופתאות ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.

בזמן טיגון הכופתאות מכינים את הרוטב. שמים את כל הרכיבים של הרוטב בבלנדר ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הרוטב למחבת עם הכופתאות, מוסיפים כחצי כוס מים לבלנדר לאחר שמוזגים את הרוטב למחבת, משקשקים קלות לניקוי דפנות הבלנדר וגם אותם מוסיפים למחבת.
מביאים את הרוטב לרתיחה (ללא מכסה) ומשאירים לבעבע על אש נמוכה-בינונית עוד כעשר דקות לריכוז טעמים, מתקנים תיבול במידת הצורך.

מגישים על אורז בסמטי מבושם בהל, צ'ילי וכוסברה קצוצים וצ'אפאטי ביתי.
לאלו שלא מקפידים על כשרות מומלץ להגיש עם יוגורט מעל.

תגובות