לחם צ'דר,תירס ובירה מהיר



חם, מתחמם, עברנו את יום העצמאות, הגשם מפציע לו לדקה וחצי ומבלבל את כולנו, בקרוב ל"ג בעומר מי-ייתן-וייכחדו-המדורות-מן-העולם ובואכה לחג האהוב עליי שבועות.

חג שבועות מבחינתי הוא יריית הפתיחה של הקיץ, עונת הרחצה, האירוח והפיקניקים.  תנו לי להעביר את השבתות שלי באירוח חברים, טבילה בבריכה הביתית, עם משקאות צוננים, בירה קרה ונשנושים קלים להכנה ותקבלו מטורללת אחת מרוצה מאוד.

את הלחם הזה מכינים בקלי קלות, מכינים את כל המצרכים מראש, זורקים אותם לקערה ומערבבים, אופים, מוציאים, מצננים, מורחים פרוסה בחמאת עשבי תיבול ביתית וזוללים.



לחם צ'דר, תירס ובירה מהיר:

המצרכים:

1 בקבוק (330 מ"ל) בירה (למשל טובורג וכדומה)
1 ביצה
4 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית פפריקה מעושנת
2 כוסות גרעיני תירס
1 כוס גבינת צ'דר מגורדת
1 כוס ריוויון

אופן ההכנה:

מחממים מראש את התנור ל - 160 מעלות.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בגודל 15x25 ס"מ בנייר אפיה.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים פרט לריוויון עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הריוויון בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה
אופים במשך 60-90 דקות, בודקים אם הלחם מוכן כבר לאחר 60 דקות.
במידה ושיפוד עץ שמוחדר למרכז הלחם יוצא נקי הלחם מוכן.
אם הלחם משחים מהר מדי, מכסים אותו בנייר אלומיניום באופן רופף.
כאשר הלחם מוכן, מוציאים אותו מהתנור ומאפשרים לו להתקרר לפני שפורסים אותו.

תגובות