גאלט משמשים ותותים


גאלט, בן דודו החביב והפושטק של הפאי. זה שאפשר לפשל איתו ולהרגיש איתו בנוח, הוא סלחן, נוח לעבודה וגם כשהוא מכוער הוא טעים.

הוא הקינוח הקייצי האולטימטיבי בעיניי, קל להכנה, מגוון בלי כל הבלגן והדאגה שבהכנת פאי.

המתכון מבוסס על מתכון של מרתה סטיוארט האלילה ונאלצתי למכור כליה כדי שיהיו לי גם משמשים וגם תותים בו זמנית והייתי צריכה לתהות על שפיותי, יותר מדויק לתהות לאן נעלמה שפיותי, אך ההשקעה השתלמה.
במידה ואתם לא מוצאים תותים, בסוף הפוסט ישנה רשימת תחליפים.


גאלט משמשים ותותים:

המצרכים:

לבצק:
כוס וחצי ( 210 גר׳) קמח לבן רגיל
3 כפות אבקת סוכר
150 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/4 כוס מים קרים פחות כף

לקרם פרנג'יפני לוז:
1/3 כוס אגוזי לוז ללא קליפה
50 גרם חמאה
1 חלמון ביצה (את החלבון שומרים להברשת הבצק)
1/2 כפית מלח
1/4 כוס סוכר
1 כף ליקר אגוזי לוז כגון פרנג'ליקו

לפירות:
5 כפיות קמח
150 גרם תותים חתוכים לפרוסות
350 גרם משמשים חתוכים לשמונה (חוצים את המשמש, כל חצי חוצים לשניים וכל רבע חוצים לשניים)
2 כפיות מיץ לימון טרי
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
חלבון ביצה טרוף (שנשאר מקרם הפרנג'יפני)

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק - בקערת מעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת סוכר במהירות בינונית.
מגבירים מהירות ומוסיפים את קוביות החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את המים הקרים בהדרגה תוך כדי פעולת המעבד בפולסים קצרים ומערבבים מעט עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.
מוציאים את הבצק ממעבד המזון, יוצרים ממנו דיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

מכינים את הקרם - מחממים תנור ל-190 מעלות.
קולים את אגוזי הלוז בתבנית אפיה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוון זהוב עמוק כעשר דקות (לא מסירים מהם את העיניים, הם יכולים להיות מוכנים לפני).
מצננים את אגוזי הלוז לגמרי בערך 15 דקות.
טוחנים את האגוזים במעבד מזון עד לקבלת אבקה, מוסיפים סוכר, חמאה, קמח, חלמון ביצה, ליקר ומלח ומעבדים עד שאחיד.

הרכבת הגאלט - מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
מורחים את קרם הפרנג'יפני בצורה שווה על הבצק, משאירים שוליים של 3 ס"מ.
מערבבים בקערה את התותים, המשמשים, הקמח, הלימון, הסוכר והמלח.
מסדרים את הפירות בשכבה אחת על גבי הקרם.
מקפלים את שולי הבצק על גבי הפירות ומברישים את הבצק בחלבון ביצה טרוף, מברישים גם בין הקפלים כדי שלא יפתחו.
מעבירים את נייר האפיה בזהירות ישירות לתבנית התנור כשהגאלט המוכן עליו.
מכניסים לתנור ואופים את הגאלט 45-55 דקות עד שהבצק זהוב והפרי באמצע מבעבע.
מוציאים לצינון על גבי רשת.
מגישים חמים או בטמרפטורת החדר.

הערות / הארות:

# במידה ואתם לא מוצאים תותים ניתן להחליף אותם בכמות זהה של פטל אדום טרי או לחלופין להכין את הגאלט עם      
   משמשים בלבד, זה טעים באותה מידה ומתחסל באותה מהירות. מבטיחה לכם, בדקתי זאת עבורכם.
# על אותו עיקרון ניתן להחליף את הפרי (המשמשים והתותים ביחד) באפרסקים או בנקטרינות, אפשרות נוספת היא שילוב    של שזיפים ואוכמניות.
# את קרם הפרנג'יפני ניתן להכין יום מראש ולאחסן בכלי אטום במקרר. מוציאים ומחזירים לטמפרטורת החדר לפני  
   שימוש.
# הגאלט הכי טעים ביום הכנתו אך ניתן לשמור אותו יום עטוף היטב בטמפרטורת החדר.

תגובות