עוגיות חמאת שקדים, שיבולת שועל וצ׳אנקס שוקולד

אחי הגיע לביקור סוף השבוע שלו.  חבר של אחי הגיע לבקר אותו והביא עימו את החברה האיטלקיה שלו.  הבנים, כי הם בנים, נטשו אותנו כדי לפצוח במרתון פלייסטיישן והשאירו אותי להעסיק את החברה, מעכשיו נקרא לה האיטלקיה.  האיטלקיה ואני מיד מצאנו נושא שיחה משותף, אוכל כמובן.  אמנם היכולת המיותרת שלי לדבר ללא הפסקה על אוכל ובעיקר על אפיה הייתה מספיקה כדי להעביר לנו את הזמן אבל למה לדבר אם אפשר לאפות ובעיקר כדי למנוע מהאיטלקיה לחשוב שהמארחת שלה מטורללת.



אז כמובן שהכרזתי שהתכוונתי לאפות ומיד מצאתי איזה מתכון נשכח שנעצתי פעם מזמן בפינטרסט והתכוונתי מתי שהוא במילניום הקרוב להגיע אליו ואחרי כמה שינויים שביצעתי בו התחלנו לעשות בלגן במטבח.  אז עכשיו האיטלקיה משוכנעת שאני יודעת לאפות ויצאו לנו עוגיות משגעות.

עוגיות חמאת שקדים, שיבולת שועל וצ׳אנקס שוקולד (המקור כאן)

המצרכים:
1/4 כוס שמן קוקוס מומס היטב
2/3 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1/4 כוס סוכר לבן
1/2 כוס חמאת שקדים
1/2 כפית תמצית וניל
1 ביצה בטמפרטורת החדר טרופה קלות
1/2 כוס קמח לבן
1/4 כוס קמח מלא
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
3/4 כוס שיבולת שועל (לא אינסטנט)
3/4 כוס מטבעות שוקולד מריר קצוצות

אופן ההכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
הכינו 2 תבניות תנור סטנדרטיות מרופדות בנייר אפיה.
בקערה קטנה נפו קמח לבן, קמח מלא, סודה לשתיה, מלח וקינמון.  ערבבו בעזרת מטרפה לאיחוד.
לקערה נפרדת הוסיפו את שמן הקוקוס המומס, חמאת השקדים, הסוכר החום, הסוכר הלבן ותמצית הוניל.  בעזרת מטרפה ערבבו עד שאחיד.  אם שמן הקוקוס מתגבש הכניסו את הקערה למיקרוגל לכעשר שניות.
הוסיפו את הביצה וערבבו עד שאחיד.
הוסיפו את תערובת הקמח ובעזרת מרית סיליקון ערבבו עד שאחיד.
ערבבו פנימה את שיבולת השועל והשוקולד הקצוץ.
צרו כדורים בגודל של אגוז מלך מן התערובת והניחו אותם במרווחים שכן העוגיות מתפשטות.  12 עוגיות בכל תבנית.
הכניסו לפריזר ל-15 דקות לפני האפיה.
אפו למשך 10 דקות ולא יותר.
הניחו לעוגיות להצטנן 5 דקות בתבנית ואז העבירו לצינון מלא על גבי רשת.
שימרו את העוגיות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.



הערות והארות:
# ניתן להחליף את שמן הקוקוס ב-60 גרם חמאה מומסת.
# אפשר להשתמש בשוקולד צ׳יפס מריר במקום בשוקולד קצוץ.
# אם בצק העוגיות לא נוח ליצירת כדורים הכניסו אותו למקרר לעשר דקות.

תגובות

  1. גם אני משוכנעת שאת יודעת לאפות (ולא רק מעכשיו) :)

    השבמחק
  2. הי, אפשר בלי חמאת שקדים? תודה. אחלה בלוג :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי מורן, כל הקטע של העוגיות הן חמאת השקדים, בלי זה לא יהיו עוגיות. אם את לא מצליחה למצוא חמאת שקדים החליפי אותה בחמאת בוטנים או שאת יכולה לנסות מתכונים אחרים לעוגיות שוקולד צ׳יפס שיש בבלוג. בהצלחה :-)

      מחק
  3. הכנתי עם חמאה ושוקולד לבן(זה מה שהיה לי) . מעולות!! הן מצטרפות לרשימת המתכונים המוצלחים . תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע. תודה רבה לך וסופ״ש מקסים

      מחק

הוסף רשומת תגובה