מלופיתה - פאי דבש וגבינה יווני


כן שבועות, לא שבועות, העוגה הזו שמורכבת בסך הכל מחמישה מצרכים ולכלוך של קערה אחת בלבד הוכיחה את עצמה כהצלחה אדירה וחוסלה תוך דקות על ידי מספר מצומצם של בוגרים מורעבים מלווים בילדים חמושים בכפיות ואף לא זכתה להיחתך ולעבור אחר כבוד לצלחות הגשה.



מלופיתה - פאי דבש וגבינה יווני:


המצרכים:

600 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
100 מ"ל דבש
3 ביצים
1 כף קורנפלור
1 כף תמצית וניל
קינמון טחון ודבש נוסף

אופן ההכנה:


מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 20 ס"מ.
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים פרט לקינמון הטחון ולדבש הנוסף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים את התערובת לתבנית האפיה שהכנתם מראש ואופים 45-50 דקות עד שחלקה העליון של העוגה השחים והמרכז שלה אינו רוטט יותר.
מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות בתבנית.
מעבירים לכלי הגשה וממתינים לצינון מלא.
כשהעוגה קרה מזרזפים מעליה כרבע כוס דבש נוספת ומפזרים קינמון טחון.

תגובות