לביבות זוקיני וגבינה בולגרית


הפרינססה שלי לא אוהבת ירוקים ואני עושה הכל כדי להסוות את כל הירוק שאפשר, מזוקיני דרך תרד וברוקולי ועד עשבי תיבול שונים באוכל שלה.

לביבות היא אחת הדרכים הנהדרות לכך וכשהן משלבות גבינה אז התוצאה היא שהיא זוללת אותן ואף מבקשת עוד ואני מרגישה ניצחון קטן בלב.


לביבות זוקיני וגבינה בולגרית

המצרכים:

2 זוקיני גדולים מגורדים (סחוטים ממים)
2 שיני שום כתושות
1 כף שמיר קצוץ דק דק
150 גרם גבינה בולגרית 16% פיראוס
1/2 כוס פנקו או פירורי לחם
1/2 כפית פלפל שחור או פלפל 4 עונות
2 ביצים טרופות
שמן זית לטיגון
להגשה - יוגורט ופלחי לימון

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים זוקיני, שום, שמיר, גבינה בולגרית, פנקו ופלפל שחור.
מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים מחבת עם שכבה דקה של שמן זית.
יוצרים מהתערובת לביבות - יוצרים כדור בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים אותו ללביבה.
מטגנים כל לביבה כשתי דקות מכל צד על אש נמוכה-בינונית (הלביבות עדינות, השתדלו להפוך אותן רק פעם אחת).
מעבירים את הלביבות לצלחת מרופדת במגבת נייר לספיגת שמן עודף ומצננים כחמש דקות. הלביבות מתייצבות כשהן מצטננות.
מגישים עם יוגורט בצד ופלחי לימון.


תגובות