לפעמים שעון החורף הוא רק תירוץ

מבלי להיכנס לפוליטיקה, זה שמעבירים את השעון הלילה לשעון חורף לא אומר לצערי הרב שמחר בבוקר נקום לשמיים קודרים וסוערים ממטירי גשמים ושלגים (הלוואי).

בשבילי זה פשוט היה תירוץ מספק לנסות ולהכין את המתכון הזה מאתר מאקו.  המשקה הבא יתקבל בברכה בלילה קר וסוער מתחת לשמיכת פוך כשבחוץ ברקים ורעמים (אם עוד לא הצליח להשתמע מדבריי שאני טיפוס חורפי כנראה שלא השתפכתי מספיק).

בניגוד למה שכתוב באתר מאקו אני לא חושבת שלכל אחד יש במזווה את כל המצרכים הנדרשים לכן אני ממליצה להצטייד בהם מראש, בנוסף המשקה מזכיר במרקמו משקה שוקולטה ולא שוקו ולכן השינוי שלי.


לירושלמי שבחבורה, זה עבורך

מתכון להכנת משקה שוקולטה ביתי (המרכיבים ניתנים לפי איך שאני הכנתי את האבקה):

180 גרם שוקולד מריר לפחות 65% מוצקי קקאו (אני השתמשתי ב-70%)
85 גרם אבקת קקאו הולנדי ( או כל קקאו משובח אחר שאתם מניחים עליו את ידכם)
30 גרם סוכר חום
100 גרם אבקת סוכר
30 גרם קורנפלור.

הכנה:
במעבד מזון יש לקצוץ את השוקולד כמה שיותר דק בפולסים קצרים. להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב עד לקבלת אבקה.  לשמור בצנצנת סגורה.


להכנת המשקה:
לאחר מספר נסיונות שעשיתי שיניתי את היחס בין האבקה לחלב כי לטעמי התוצאה הייתה סמיכה מדי במתכון המקורי וכבדה מדי. אתם כמובן מוזמנים לעשות נסיונות משלכם.
בסיר קטן לשים 3 כפות אבקה, להוסיף 200 מ״ל חלב ולערבב עד שאין גושים להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת משקה סמיך.
מומלץ להגיש עם קצפת.

ללקק את השפתיים

בפעם הבאה שאכין את האבקה אני הולכת לעשות נסיונות עם הוספה של תבלינים שונים כדי לגוון בטעם. חשבתי על קינמון, קפה, או מקל וניל.  אני בטוחה שאצליח לחשוב על תוספות נוספות בהמשך.  אשמח לקבל רעיונות גם ממכם רק הכי חשוב שתוספי הטעם לא יהיו נוזליים.

איך אני מחכה שהטמפרטורות ירדו כבר, להתכרבל עם הנסיכה מתחת לפוך, לשמוע את הגשם דופק על הגגות ולהנות מכוס שוקולטה חמה.




תגובות

  1. פוסט משגע
    ומזכיר נשכחות!
    כשהייתי בחו"ל מצאתי את שוקו של איזה חברה
    ומאז אני בחיפושים אחרי השוקו המושלם שיזכיר את השוקו ההוא...

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי, תמיד כיף לקבל מחמאות. מקווה שתנסי ותמצאי את השוקולטה הזו ראויה :-)

      מחק

הוסף רשומת תגובה