קנטטה לבטטה

כשאחי ביקש שאכין לו סלט מעניין למסיבת האסאדו שהוא מתכנן מיד חשבתי על הסלט הבא.  כדאי שתדעו, אם יש משהו שאני ממש לא אוהבת לאכול, אלו ירקות. שונאת ומתעבת זה אפילו יותר מדוייק.  לא מסתדר לי סלט ואם כבר ירקות אז עדיף שיהיו מטוגנים, אפויים או מבושלים וגם אז לא כל סוגי הירקות.  מוותרת בשמחה על עגבניות, מלפפונים, חסות ושאר ירוקים.  לא מסתדרת כל כך עם קישוא או חציל, עם גזר רק לעיתים רחוקות (בעיקר בתוך עוגת הגזר האהובה עלי, בכל זאת זה מתוק), תפוח אדמה תמיד הולך והכי מסבירת פנים מבחינתי היא הבטטה, ותודות למאיה הנהדרת מבצק אלים, מצאתי לי דרך נוספת להכין אותה ולהרגיש טוב עם עצמי כי אכלתי משהו בריא.  הגרסה הזו היא המועדפת עלי לסלט של מאיה.  אז הפוסט הזה מוקדש לכל שונאי הירקות באשר הם (גם אם הם כוללים רק אותי) ויש מישהי אחת שיודעת מי היא, זו צורת התשלום שלי.




סלט מהיר שלוקח שעות כשהנסיכה מחליטה שהיא חייבת אבל פשוט חייבתתתתתתתת לעזור.  זה התחיל מהרצון שלה לקלוף את הבטטות (כחצי קילו), מה שנגמר בקליפות בטטות מפוזרות בכל מקום אפשרי.  כשהתחלתי לחתוך את הבטטות, ההצעה שלה הייתה מאוד פשוטה, אני אקצוץ את הבטטה לקוביות והיא תשים אותן בקערה.  חשבתי לעצמי, נו מה כבר יכול להיות, אך מסתבר שהנסיכה שופעת רעיונות והרימה קוביה, קוביה, הגדירה צורות, ספרה אותן, בדקה איזה צליל הן משמיעות כשהן נופלות לקערה וכך משהו שאמור להימשך דקות ספורות, נמשך לפחות חצי שעה.


בזמן הזה התנור התחמם ל- 200 מעלות, ולבטטות שבקערה הוספנו כף שמן זית, חצי כפית מלח גס, קורט מלח רגיל, וחצי כפית פלפל שחור טחון.  ערבבנו היטב (הבטטות קיבלו מסאג׳ מפנק), פיזרנו בצורה שווה על תבנית מרופדת בנייר אפיה והכנסנו לתנור לכ - 25 דקות.  בזמן הזה הכנו רוטב בלסמי לסלט.  1/3 כוס חומץ בלסמי משובח, 1 כף סוכר חום בסיר קטנטן, להביא לרתיחה ולבשל עוד דקה שתיים עד שמסמיך.  כשהבטטות מוכנות נתנו להן קצת להתקרר. שמנו אותן בקערה, הוספנו חופן עלי תרד שטופים ומיובשים (אין צורך לחלוט את העלים, הם אכילים גם בצורתם הטבעית), את הרוטב הוספנו ממש לפני ההגשה.





הסלט מהווה תחליף לארוחה קלילה או תוספת מעניינת לארוחה, ועכשיו אני הולכת לחפש לי משהו מתוק ומושחת ולא בריא באופן מובהק. אה ורק עוד דבר, תודה ברווז על ערב נחמד.


*לכל מי שמעוניין להכין ממליצה ללכת ישר למקור לקבלת מידות והוראות מפורטות ומדויקות.


תגובות

  1. סלט נראה מצוין !!! אני כמעט יכולה להריח את הריח שלו !!

    השבמחק
  2. יופי של תשלום ;-)
    ברשותך, אני לא אומר שום דבר על הסלט עצמו, מסיבות מובנות (אני מקווה)...

    השבמחק
    תשובות
    1. הסיבות בחלט מובנות, לכן נמלאתי תדהמה שזו צורת התשלום שהצעת. לטעמי הפוסט הקודם הולם יותר ;-)

      מחק
    2. את צודקת במאה אחוז. אני חוזרת בי. אפשר? עם חרטות?

      מחק
    3. מאושרת לך חרטה אחת. תחליטי אם לנצל אותה עכשיו או לשמור אותה ליותר מאוחר

      מחק

הוסף רשומת תגובה