עוגיות שוקולד צ׳יפס עם צ׳אנקס חמאת בוטנים

אז הייתי צריכה להכין קינוח לשישי בערב, כלומר לא הייתי צריכה אבל ציפו ממני לזה.


אז הבטחתי לנסיכה שנכין עוגיות ביחד, כלומר אני אכין והיא תצליח ללכלך בכל דרך אפשרית את הבית ואת עצמה.


אז התעלמתי, והתעלמתי עוד קצת וניסיתי עוד שיטות התחמקות כאלה ואחרות ולא הלך לי.  בסוף הכנו עוגיות לקינוח לארוחת שישי.  תראו לי מישהו שיתווכח איתי ששוקולד וחמאת בוטנים הם לא קינוח לגיטימי!!!


עוגיות שוקולד צ׳יפס עם צ׳אנקס חמאת בוטנים (המקור כאן)

המצרכים:
1/2 1 כוסות חמאת בוטנים טבעית
1/4 1 כוסות אבקת סוכר
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר דמררה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 1 כוסות שוקולד צ׳יפס

ההכנה:
להכנת הצ׳אנקס - רפדו תבנית מרובעת 20*20 ס״מ בנייר אלומיניום ושמנו אותה קלות.
ערבבו את חמאת הבוטנים עם אבקת הסוכר היטב.  שטחו בתוך תבנית האפיה והכניסו למקפיא לפחות לחצי שעה.
הכנת בצק העוגיות - חממו תנור ל- 180 מעלות.  הקציפו את החמאה עם 2 סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת נפוחה ורכה.
הוסיפו את הביצים אחת בכל פעם, ערבבו היטב אחרי כל הוספה.  הוסיפו את תמצית הווניל.
בקערה נפרדת ערבבו קמח, מלח וסודה לשתייה.  הוסיפו לאט את החומרים היבשים לקערת החמאה וערבבו עד לאיחוד בלבד.
הוסיפו את השוקולד צ׳יפס וערבבו היטב.
הוציאו את התבנית עם חמאת הבוטנים מהמקפיא וחיתכו לקוביות בגודל 1*1 ס״מ.  החזירו למקפיא לעשר דקות נוספות.
הוסיפו את הצ׳אנקס לבצק העוגיות וקפלו בעזרת מרית בעדינות.
בעזרת כף גלידה קפיצית או סתם כף הניחו כדורים מהתערובת על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.  השאירו מרווחים בין העוגיות מאחר והן מתפשטות בתנור.
אפו 10-12 דקות, תלוי בגודל העוגיות.  הוציאו מהתנור ולאחר 10 דקות העבירו לצינון על גבי רשת.


הערות והארות:
# אפשר להחליף חצי כוס חמאת בוטנים טבעית בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים.  אתם לא חייבים כמובן אלא אם כמוני באמצע ההכנה גיליתם שפשוט אין לכם מספיק.  מה שכן זה מוסיף קראנצ׳יות מסויימת לעוגיות.
# כשאתם מוסיפים את הצ׳אנקס קפלו בעדינות, המטרה היא לא לאחד את חמאת הבוטנים לגמרי עם הבצק אלא להשאיר צ׳אנקס.  
# כמות העוגיות משתנה בהתאם לגודל הכף שאתם משתמשים בה.  אני השתמשתי בכף גלידה קפיצית בינונית ויצאו לי 30 עוגיות גדולות.
# אל תאפו יותר מהזמן המצויין את העוגיות, הן יראו לכם לא מוכנות אבל לאחר שהן מתקררות הן מתקשות.
# העוגיות נשמרות כחמישה ימים בכלי אטום.

תגובות

  1. בא לי גם!
    נראה מעולה.. ובדיוק נגמרה לי החמאת בוטנים בבית וזה נורא עצוב.
    אהבתי ממש את הטוויסט עם הצ'אנקס.

    השבמחק
  2. מה זה הדבר המדהים הזה ואיך אני עושה שזה יהיה אצלי?
    אני כל כך הולכת להכין את זה

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה