פאי גבינת ברי-תפוחי עץ

אני צריכה להשתדל לעמוד קצת יותר במה שאני מבטיחה לעצמי.  כמו למשל לא להתנדב פעם נוספת להיות ועד הורים בגן של הנסיכה, כמו לא להיכנע ללחץ שמופעל מצד ההורים בתחילת השנה כי ״היית ועד פשוט נפלא בשנה שעברה״, כמו לא לקחת על עצמך ועל שותפתך לועד לארגן את מסיבת ל״ג בעומר לילדי והורי הגן ושאר נספחים ושתהיה מתוקתקת, ושלא יהיה חסר שום דבר, ולהצליח לעמוד בתקציב שקבעתן לעצמכן, ולתפעל את האבות שדאגת שירימו את המדורה ואת המנגל ואת עמדת השתיה ולדאוג שכולם יהיו מרוצים.



במיוחד כשזה נופל עלייך בזמן הכי לא מתאים בחודש, במיוחד כשאת מנסה להתאושש כבר 3 שבועות מכל תחלואה אפשרית שבן אנוש וכנראה גם בעל חיים מכיר בזמן עונות המעבר, במיוחד כשאת בטוחה שתוכלי לישון מהיום ועד לל״ג בעומר הבא.



בקיצור זה התאים לי בדיוק כמו לצעוד על מצע גחלים לוהטות ברגליים יחפות כשבסוף ממתינה לי מיטת מסמרים ושוט.  מזל שזה כבר מאחוריי וסליחה שנשמעתי כמו הקוטרית הגדולה בעולם.

פאי גבינת ברי - תפוחי עץ (המקור כאן עם קצת התאמות):

המצרכים לתבנית פאי בקוטר 24:

בצק פריך:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 ביצה
1-2 כפות מי קרח

למילוי:
200 גרם גבינת ברי פקאן חתוכה לקוביות קטנות
4 תפוחי גרני סמיט גדולים מקולפים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס סוכר חום כהה דחוסה
3 כפות קמח
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
מעט חלב
3 כפות סוכר קינמון (3 כפות סוכר מעורבות עם כפית קינמון)

אופן ההכנה:

בצק פריך:
הניחו במעבד מזון קמח, חמאה, סוכר, וניל ומלח.  עבדו עד לקבלת תערובת פירורית.
הוסיפו את הביצה ועבדו עד לקבלת גושי בצק.  אם התערובת לא מתאחדת הוסיפו כף או שתיים של מי קרח עד ליצירת גושי בצק גדולים.
אחדו את גושי הבצק בידיים, חלקו לשני חלקים בערך 2/3 ו-1/3. שטחו כל חלק לדיסקית.  עיטפו בניילון נצמד וצננו בערך כשעה במקרר.

הכנת המילוי:
בזמן שהבצק מצטנן, קצצו את התפוחים.  ערבבו את התפוחים עם הסוכר, הקמח, הקינמון ואגוז המוסקט.

הרכבת הפאי:
חממו תנור ל-230 מעלות.  הוציאו מהמקרר את חלק הבצק הגדול יותר, רדדו אותו לקוטר גדול יותר מקוטר התבנית.  רפדו את התבנית וחוררו את תחתית הבצק בעזרת מזלג. הכניסו למקפיא לכרבע שעה.
הוציאו את התבנית מהמקפיא.  פזרו את קוביות גבינת הברי בצורה שווה על גבי הבצק.
פזרו מעל את תערובת תפוחי העץ.
הוציאו את דיסקית הבצק הקטנה יותר.  רדדו אותה לקוטר התבנית.  הניחו מעל תפוחי העץ והדקו היטב עם שכבת הבצק התחתונה. חוררו מעט את שכבת הבצק העליונה.
בעזרת מברשת מישחו את החלב על הבצק ופזרו מעל בצורה שווה את סוכר הקינמון.
אפו למשך כ-35 דקות עד שהקלתית שחומה.


הערות והארות:
# ניתן להשתמש כמובן בגבינת ברי רגילה.
# אפשר להוסיף פקאנים קצוצים מעל תפוחי העץ.
# לעצלנים או ממהרים ניתן להשתמש בבצק פריך מוכן (למעדנות יש כזה ואפשר למצוא אותו כמעט בכל סופר מצוי).

תגובות

  1. ניאממממ איזה שילוב טעמים מגניב
    מוכנה לסחוב קרשים בשביל נגיסה ;)

    השבמחק
    תשובות
    1. אני אזכור לשנה הבאה 😉
      שילוב מנצח בעיני, חוסל מהר.

      מחק
  2. המתכונים שלך פשוט מדהימים ותודה למור שחשפה אותך....
    יש אפשרות להמיר את גבינת הברי בגבינה אחרת, פחות דומיננטית ומסריחה? משהו רגיל לגמרי??
    תודה ובהצלחה.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני כולי מסמיקה עכשיו, תודה.
      לגבי המרת הגבינה הייתי אומרת שהברי יחסית מעודנת בהשוואה לגבינות אחרות והשילוב ממש מוצלח אם את ממש לא מסתדרת נסי אולי צ׳דר. כן אני בטוחה שאת חושבת שהשתגעתי לגמרי אבל ברחבי הרשת מסתובבים הרבה מתכונים לפאי תפוחים וצ׳דר ולכן זו כנראה החלופה האפשרית. אני בכל זאת ממליצה לך לנסות את הברי, היא נמסה באפיה ומשתלבת נהדר עם התפוח ואף אחד לא ניחש שיש אותה בתוך הפאי אם לא אמרתי לו.

      מחק
    2. אם כך אני אקח סיכון ואנסה.
      תודה (-:

      מחק
    3. את כל כך אמיצה ;-) מקווה שתחזרי לספר איך היה.

      מחק

הוסף רשומת תגובה