עוגת ריקוטה שקדים ואגסים

כבר סיפרתי לכם בעבר על הנטיה שלי למצוא מתכונים שמתאימים למצרכים שיש לי בבית.



כבר סיפרתי לכם בעבר על היכולת המופלאה שלי להגיע אפילו לתאריך התפוגה של קופסאות שימורים.




אני בטוחה שגם סיפרתי לכם על יכולת דחיית הסיפוקים האפסית אם לא קיימת בכלל שלי.



העוגה הזו היא ייצוג מובהק של כולם.  חיפוש אחרי מתכון שיכיל בדיוק כמות כזו של ריקוטה, אגסים, שקדים וביצים.  הריקוטה והאגסים שאם לא הייתי משתמשת בהם היו כנראה נמצאים בדרכם לעולם שכולו מוצרים שפג תוקפם.  וכמובן חוסר היכולת להמתין מפרסום הפוסט הקודם כדי לשתף אתכם במתכון לעוגה ההו כה מוצלחת הזו.



עוגת ריקוטה שקדים ואגסים (המקור כאן)

המצרכים:
אגסים מקופסת שימורים (480 גרם) מיובשים וחתוכים לקוביות
1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה
125 גרם סוכר
1 שקית (10 גרם) סוכר וניל
3 ביצים
1 כפית תמצית שקדים
גרידה מלימון אחד
125 גרם קמח
125 גרם שקדים טחונים
1/2 1 (15גרם) שקיות אבקת אפיה
קורט מלח
אבקת סוכר לעיטור

אופן ההכנה:
חממו תנור ל - 160 מעלות.
שמנו תבנית בקוטר 24 ס״מ ואבקו אותה בקמח.
בקערה ערבבו את הריקוטה עם 2 סוגי הסוכר.
הוסיפו את הביצים, אחת אחרי השניה, ערבבו היטב לפני כל הוספה.
הוסיפו את תמצית השקדים וגרידת הלימון וערבבו היטב.
הוסיפו את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת האפיה וערבבו היטב עד שאחיד.
הוסיפו את קוביות האגסים לבלילה, השאירו מעט מקוביות האגסים בחוץ כדי לפזר מעל הבלילה, וערבבו.
שפכו לתבנית האפיה, ישרו בעזרת מרית ופזרו מעל את האגסים שנותרו.
אפו למשך 50-60 דקות עד שקיסם שמוחדר לאמצע העוגה יוצא נקי.
צננו את העוגה על גבי רשת.  לאחר שהעוגה קרה העבירו אותה לצלחת הגשה, פזרו אבקת סוכר מעל.


הערות והארות:
# מאוד חשוב לייבש את האגסים כשאתם מוציאים אותם מהנוזל בו הם שוהים.
# תוכלו להחליף את האגסים המשומרים באגסים טריים באותה כמות.  במידה ואתם משתמשים באגסים טריים, ערבבו מעט מיץ לימון עם קוביות האגסים כדי שלא ישחירו.
# במידה ופני העוגה משחימים מדי במהלך האפיה כסו את התבנית בנייר אלומיניום.
# שמרו את העוגה במקרר אך הוציאו אותה עשר דקות לפני ההגשה.אגסים

תגובות

  1. תשובות
    1. בלי חמאה/שמן בכלל והיא עדיין יוצאת עסיסית ביותר 😉

      מחק

הוסף רשומת תגובה