פנקוטה תירס

תירס.  קמח תירס.  פופקורן.  קורנפלקס.  מנטקה.  אתגר החודש, כחומר ביד הבלוגר.  בעל הבית בטוח השתגע.  נלך על משהו מלוח.  בעצם עדיף מתוק.  אז אולי פופקורן או קורנפלקס?  נקפוץ לבקר בפינטרסט לקבל השראה.  השראה התקבלה.  פנקוטה תירס.  מגרעיני תירס טריים.  אף אחד לא יאכל את זה.  אף אחד לא יסכים לטעום מזה.  תגובות נלהבות.  אף אחד לא ירצה להכין את זה.  בעיה שלכם, זה טעים.  נקודה.  שנה אזרחית חדשה נהדרת לכולכם :-)



פנקוטה (גרעיני) תירס

המצרכים:
3 קרטוניות (750 מ״ל) שמנת מתוקה
1 כוס (250 מ״ל) חלב
250 גרם גרעיני תירס (אני השתמשתי באלו הקפואים של סנפרוסט מזן מתוק במיוחד)
1 שקית (12 גרם) אבקת ג׳לטין
1/2 כוס סוכר דקדק
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
הוסיפו 2 קרטוניות שמנת מתוקה, חלב וגרעיני תירס לסיר בינוני ובשלו על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה.
הסירו מן האש והניחו בצד לרבע שעה.
העבירו את התערובת לבלנדר וטחנו עד שאחיד.  החזירו את הרסק שהתקבל לסיר תוך כדי סינון במסננת דקה כדי להיפטר מקליפות התירס שלא נטחנו.
הוסיפו לתערובת התירס את הסוכר ותמצית הוניל.
לסיר קטן שפכו את קרטונית השמנת המתוקה שנותרה ומעל פזרו את אבקת הג׳לטין וערבבו.  הניחו בצד למשך 5 דקות.
על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת חממו את השמנת עם הג׳לטין עד שהג׳לטין נמס.
העבירו את תערובת הג׳לטין לסיר עם תערובת התירס וערבבו על אש בינונית-נמוכה רק עד שהסוכר נמס.
העבירו לכלי הגשה וצננו במקרר לפחות 5 שעות לפני ההגשה.
ניתן להגיש עם פופקורן מקורמל קלות.



# לשאר מתכוני התירס הנהדרים של משתתפי הפרוייקט לחצו כאן.

תגובות

  1. אמיץ לחלוטין! נראה ממש מגניב :)
    יש משלוחים? :P

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה זואי יקירתי, אין משלוחים אבל יש מתכון ;-)

      מחק
  2. אשה אמיצה שכמוך - נראה נהדר
    מה תורם התירס לפנקוטה ? כלומר מה ההשפעה שלו על הטעם ?

    השבמחק
    תשובות
    1. שרון תודה, בעיני התירס תורם למתיקות ולצבע, מי שטעם לא ניחש שיש בפנקוטה תירס :-)

      מחק
  3. שחף הקדימה אותי. מה שהיא אמרה.

    השבמחק
  4. תשובות
    1. שמחה לשמוע שהיה לך טעים :-) תודה שאירחת אותנו

      מחק
  5. טעים, כל כך מקורי וטעים!!!

    השבמחק
    תשובות
    1. גברת מור, בררנית מזון שכמותך, אני שמחה לשמוע שהיה לך טעים :-)

      מחק
  6. האמת? אני מתה לנסות :)
    נראה סופר מגניבבבבב!
    שאפו על המתכון המקורי

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה פיה יקרה, אני אשמח לשמוע איך יצא :-)

      מחק

הוסף רשומת תגובה