פנקוטה תירס
תירס. קמח תירס. פופקורן. קורנפלקס. מנטקה. אתגר החודש, כחומר ביד הבלוגר. בעל הבית בטוח השתגע. נלך על משהו מלוח. בעצם עדיף מתוק. אז אולי פופקורן או קורנפלקס? נקפוץ לבקר בפינטרסט לקבל השראה. השראה התקבלה. פנקוטה תירס. מגרעיני תירס טריים. אף אחד לא יאכל את זה. אף אחד לא יסכים לטעום מזה. תגובות נלהבות. אף אחד לא ירצה להכין את זה. בעיה שלכם, זה טעים. נקודה. שנה אזרחית חדשה נהדרת לכולכם :-)
פנקוטה (גרעיני) תירס
המצרכים:
3 קרטוניות (750 מ״ל) שמנת מתוקה
1 כוס (250 מ״ל) חלב
250 גרם גרעיני תירס (אני השתמשתי באלו הקפואים של סנפרוסט מזן מתוק במיוחד)
1 שקית (12 גרם) אבקת ג׳לטין
1/2 כוס סוכר דקדק
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
הוסיפו 2 קרטוניות שמנת מתוקה, חלב וגרעיני תירס לסיר בינוני ובשלו על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה.
הסירו מן האש והניחו בצד לרבע שעה.
העבירו את התערובת לבלנדר וטחנו עד שאחיד. החזירו את הרסק שהתקבל לסיר תוך כדי סינון במסננת דקה כדי להיפטר מקליפות התירס שלא נטחנו.
הוסיפו לתערובת התירס את הסוכר ותמצית הוניל.
לסיר קטן שפכו את קרטונית השמנת המתוקה שנותרה ומעל פזרו את אבקת הג׳לטין וערבבו. הניחו בצד למשך 5 דקות.
על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת חממו את השמנת עם הג׳לטין עד שהג׳לטין נמס.
העבירו את תערובת הג׳לטין לסיר עם תערובת התירס וערבבו על אש בינונית-נמוכה רק עד שהסוכר נמס.
העבירו לכלי הגשה וצננו במקרר לפחות 5 שעות לפני ההגשה.
ניתן להגיש עם פופקורן מקורמל קלות.
# לשאר מתכוני התירס הנהדרים של משתתפי הפרוייקט לחצו כאן.
פנקוטה (גרעיני) תירס
המצרכים:
3 קרטוניות (750 מ״ל) שמנת מתוקה
1 כוס (250 מ״ל) חלב
250 גרם גרעיני תירס (אני השתמשתי באלו הקפואים של סנפרוסט מזן מתוק במיוחד)
1 שקית (12 גרם) אבקת ג׳לטין
1/2 כוס סוכר דקדק
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
הוסיפו 2 קרטוניות שמנת מתוקה, חלב וגרעיני תירס לסיר בינוני ובשלו על אש בינונית-נמוכה תוך כדי ערבוב עד לסף רתיחה.
הסירו מן האש והניחו בצד לרבע שעה.
העבירו את התערובת לבלנדר וטחנו עד שאחיד. החזירו את הרסק שהתקבל לסיר תוך כדי סינון במסננת דקה כדי להיפטר מקליפות התירס שלא נטחנו.
הוסיפו לתערובת התירס את הסוכר ותמצית הוניל.
לסיר קטן שפכו את קרטונית השמנת המתוקה שנותרה ומעל פזרו את אבקת הג׳לטין וערבבו. הניחו בצד למשך 5 דקות.
על אש נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת חממו את השמנת עם הג׳לטין עד שהג׳לטין נמס.
העבירו את תערובת הג׳לטין לסיר עם תערובת התירס וערבבו על אש בינונית-נמוכה רק עד שהסוכר נמס.
העבירו לכלי הגשה וצננו במקרר לפחות 5 שעות לפני ההגשה.
ניתן להגיש עם פופקורן מקורמל קלות.
# לשאר מתכוני התירס הנהדרים של משתתפי הפרוייקט לחצו כאן.
אמיץ לחלוטין! נראה ממש מגניב :)
השבמחקיש משלוחים? :P
תודה זואי יקירתי, אין משלוחים אבל יש מתכון ;-)
מחקאשה אמיצה שכמוך - נראה נהדר
השבמחקמה תורם התירס לפנקוטה ? כלומר מה ההשפעה שלו על הטעם ?
שרון תודה, בעיני התירס תורם למתיקות ולצבע, מי שטעם לא ניחש שיש בפנקוטה תירס :-)
מחקמעולה! קצר וקולע =)
השבמחקתודה שחף :-)
מחקשחף הקדימה אותי. מה שהיא אמרה.
השבמחקתודה גם לך :-)
מחקנועזת אחת :)
השבמחקממש נועזת ;-)
מחקזה היה טעים.
השבמחקשמחה לשמוע שהיה לך טעים :-) תודה שאירחת אותנו
מחקטעים, כל כך מקורי וטעים!!!
השבמחקגברת מור, בררנית מזון שכמותך, אני שמחה לשמוע שהיה לך טעים :-)
מחקהאמת? אני מתה לנסות :)
השבמחקנראה סופר מגניבבבבב!
שאפו על המתכון המקורי
תודה פיה יקרה, אני אשמח לשמוע איך יצא :-)
מחק