טארט טאטן כרישה וגבינת עיזים

כרישה, לוף, פרסה. כל כך הרבה שמות לירק שמעולם לא אהבתי.  אז כשאתגרתי את עצמי להכין בראנץ' מכל מה שמברכים עליו בערב ראש השנה די יריתי לעצמי ברגל, מטאפורית בלבד כמובן.  למצוא מה להכין עם משהו שאני די מסרבת לטעום זה חתיכת אתגר.  בואו נסכם את זה ככה, בשורה התחתונה הטארט הזה הוא הפייבוריט החדש שלי לבראנץ' או בכלל.




טארט טאטן כרישה וגבינת עיזים (המקור כאן)

המצרכים:
6 כרישות שטופות ונקיות חתוכות לפיסות באורך 2 ס"מ (רק החלק הלבן וירקרק, ללא הגבעולים)
60 גרם חמאה מחולקת ל-40 גרם ו-20 גרם
2 כפות מים
2 כפות סוכר
בצק עלים מופשר חתוך בקוטר המחבת
3 גבעולי טימין, העלים בלבד
50 גרם גבינת עיזים רכה (כגון פרומעז) מפוררת
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במחבת בקוטר 22-24 ס"מ שניתן להכניסה לתנור ממיסים 40 גרם חמאה עם 2 כפות מים.
מוסיפים את פיסות הכרישה, הצד החתוך כלפי מטה ומאדים 5 דקות על אש בינונית, אין צורך להפוך את הכרישה.
בינתיים ממיסים את יתרת החמאה עם הסוכר בסיר קטן או במיקרוגל.
את החמאה המומסת שופכים מסביב לכרישה ומסירים מהאש.
מניחים את הבצק החתוך מעל הכרישה ומהדקים אותו מהצדדים כך שהוא יעטוף את הכרישה.
מחוררים מעט את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לתנור ל-20-25 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.
מעבירים את התנור למצב גריל.
מוציאים את המחבת והופכים בזהירות על גבי צלחת.
מעבירים את הטארט טאטן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עשר דקות נוספות לאקסטרה קרמול.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל גבינת עיזים, עלי טימין, מלח ופלפל.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 

תגובות

  1. נראה פצצה! נראה לי אני אנסה להכין משהו דומה עם כל מיני גבינות קשות בודדות שיש במקרר ו2 כרישות מסכנות. אם אכין, אדווח!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה