עוגיות כוסמין אספרסו ושוקולד צ'אנקס


חמישה עשר ימים לחופש הגדול ולא רואים את הקץ. היורשת מפגינה כישורי התעלקות מרהיבים. ביום הראשון של החופש היא התקשרה 9462528 פעמים, מתוכן רק 3537483 כדי לומר שמשעמם לה וכל השאר כדי לשאול מה נשמע. לשמחתי היא גילתה שלהחריב את הבית הרבה יותר מהנה אז כמות השיחות הופחתה בימים האחרונים ביחס הפוך לכמות הנזקים שהיא גרמה.

כדי להתנחם אפיתי עוגיות שוקולדיות ועשירות במרקם פאדג'י שהיה קשה להפסיק לנשנש והוכרזו רשמית כעוגיות הכי טובות אי פעם, לפחות עד התגלית הבאה.



עוגיות כוסמין אספרסו ושוקולד צ'אנקס:

המצרכים:
1/3 כוס שמן קוקוס מומס
2/3 כוס סוכר קנים אורגני / סוכר חום דמררה
1 ביצה
1 מנת אספרסו או 1 כף קפה מגורען מומס בכף מים רותחים
1.5 כפיות תמצית וניל
2/3 כוס קמח כוסמין מלא
1/2 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
מערבבים בקערה, בעזרת מטרפה, שמן קוקוס, סוכר, ביצה, אספרסו ותמצית וניל. נותנים לתערובת לעמוד 2 דקות כדי שהסוכר יתמוסס.
מוסיפים קמח כוסמין, אבקת קקאו, אבקת אפיה ומלח ובעזרת מרית סיליקון/כף עץ מערבבים רק עד שאחיד. מקפלים לתערובת שוקולד מריר קצוץ.
מצננים את התערובת כרבע שעה במקרר.
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בגודל של אגוז מלך בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במרווחים על התבנית שהכנתם מראש. משטחים אותם ממש קלות.
אופים 7-9 דקות עד שקצוות העוגיה מתייצבים אבל המרכז עדיין רך.
מצננים את העוגיות מספר דקות בתבנית ואז מעבירים לצינון מלא על גבי רשת.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


תגובות

  1. העוגיות נראות מעולות! מעניין לנסות עוגיות עם קמח כוסמין. יש לי בבית ועוד לא הכנתי ממנו כלום....

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה