מיני עוגות גבינה מלוחות עם ריבת עגבניות


טוויסט על עוגת גבינה, מתאבן מעולה לכל מסיבה או ארוחה. מיני עוגות גבינה מלוחות עם פרמזן ובזיליקום שמעניק להן גוון ירקרק ורענן, ובסיס המוכן מפתית על תקן הפתיבר בעוגות הגבינה המתוקות. הן מעוטרות בריבת עגבניות ביתית או קנויה שמאזנת את המליחות של עוגות גבינה, הביס המושלם.

הכמות במתכון מספיקה ל-10 מאפים בתבנית מאפין או 20 מאפים בגודל ביס בתבנית מיני מאפין.
כמו כל עוגת גבינה גם בעוגות הקטנות הללו הטעמים צריכים להתאחד. אחרי 4 שעות במקרר ניתן כבר להגיש אותן אך שהיה יותר ממושכת שלהן יעשו להן רק טוב.


מיני עוגות גבינה מלוחות:

המצרכים:

לבסיס:
12 קרקרים פתית חיטה מלאה
1 חלבון ביצה
50 גרם חמאה מומסת

לתערובת גבינות:
2 גביעי גבינת שמנת
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות בזיליקום קצוץ
1 כף סוכר
2 ביצים
1/8 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור
ריבת עגבניות ביתית או קנויה
עלי בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרפדים תבנית שקעים למאפינס (או מיני מאפינס) בעטרות נייר.
טוחנים את הפתית במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלבון ביצה וחמאה מומסת ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית לחה.
מחלקים את תערובת הפירורים בצורה שווה בין השקעים. מהדקים את התערובת לתחתית (כוסית שוט עושה מעולה את העבודה הזו).
מעבירים את התבנית לתנור ואופים 10 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ונותנים לבסיס להצטנן כחמש דקות על רשת ובזמן הזה מכינים את תערובת הגבינות.
מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
במעבד מזון מעבדים גבינת שמנת, פרמזן, בזיליקום, סוכר, ביצים ותבלינים עד לקבלת תערובת חלקה.
מחלקים את תערובת הגבינות בן השקעים בצורה שווה ומחזירים את התבנית לתנור ואופים 15-20 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים עד לטמפרטורת החדר.
מעבירים את התבנית למקרר לצינון למשך שמונה שעות או למשך הלילה.
מגישים עם ריבת עגבניות או פרוסות עגבניה ועלה בזיליקום מעל.


תגובות