בונואלוס

אל תקבעו איתי כלום בתקופות של מונדיאל, יורו, אולימפיאדה בעיקר אם יש משתתף ישראלי בתחרויות, ווימבלדון ושותפיו לסבב, משחקים של מכבי חיפה וכמובן גמר ליגת האלופות.  




והיה אם קבעתם אירוע לאחד ממועדים אלו תדאגו בבקשה שיהיה מסך שניתן יהיה לצפות בהם ותחסכו ממני את הנסיון להצניע את הפלאפון מתחת לשולחן ואת קריאות השמחה/ עצב שיבואו תמיד איכשהו כשישרור מסביבי שקט מוחלט.




בקיצור אל תקבעו איתי כלום למוצ״ש אלא אם המפגש הזה יכלול בירות ללא הפסקה ונשנושים טעימים שיבואו ליד.



בונואלוס (המקור כאן עם מעט שינויים שלי)

המצרכים:
50 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1 כוס מים
1 כוס קמח
2 ביצים שלמות + 1 חלמון
1 כפית חרדל
1 כפית תבלין קייג׳ון
1/4 כפית פלפל שחור
50 גרם גבינה קשה מגוררת כגון פקורינו, מנצ׳גו או צ׳דר

ההכנה:
חממו תנור ל-220 מעלות.
בסיר קטן שימו חמאה, מים ומלח.  הביאו לרתיחה.  הוסיפו את הקמח בבת אחת וערבבו בעזרת כף עץ עד שהתערובת אחידה ונפרדת מהדפנות.  הסירו מן האש.
העבירו את התערובת לקערה אחרת וערבבו אותה בעשרת כף עץ על מנת שתתקרר מעט. הוסיפו את הביצים וערבבו עד שהתערובת אחידה לגמרי.
הוסיפו את החרדל, התבלינים והגבינה וערבבו עד שאחיד.)
על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה הניחו מן התערובת בעזרת שתי כפיות או שק זילוף.
אפו 10 דקות ואז הורידו את הטמפרטורה ל-180 מעלות. השאירו את התנור מעט פתוח בעזרת כף עץ (מה שנקרא בשפה מקצועית פתיחת ארובה). אפו עוד 15 דקות עד שהבונואלוס שחומים.


הערות והארות:
# אתם יכולים להשתמש גם בתערובת גבינות קשות שיש לכם.  אני מאמינה שגם מוצרלה או טל העמק ילכו כאן טוב.
# אפשר לגוון גם עם התבלינים.  פפריקה מעושנת תלך כאן טוב רק לא לוותר על הפלפל השחור או פלפל קאיין אם יש לכם.
# שימו לב כשאתם מוסיפים את הביצים שהתערובת התקררה מעט ואתם מערבבים מיד.  לא בא לכם ביצה מקושקשת בתערובת.
# אם בא לכם ללכלך מיקסר אפשר להשתמש בו החל מהסרת התערובת מהאש בעזרת וו מנדולינה.
# ניתן להגיש את הבונואלוס חמים או קרים.
# להגיש עם הרבה, הרבה בירה קרה ליד.

שהקבוצה הטובה ביותר תנצח.

תגובות

הוסף רשומת תגובה