מרק קרם אבוקדו ומלפפונים צונן

יש כמה נתונים שלעולם לא ישתנו בארוחות שישי המשפחתיות שלנו גם אם יתהפך העולם.



נתון מס׳ 1 - ב - 99% מארוחות שישי בבית הורי יהיה מרק.

נתון מס׳ 2 - ב - 95% מהן זה יהיה מרק תימני לוהט בלי כל קשר למזג האויר בחוץ.

נתון מס׳ 3 - כבר הבעתי בעבר את חוסר חיבתי למרקים.

נתון מס׳ 4 - אבא הוא הבשלן היצירתי במשפחה.

לפחות לא פרצה מלחמת עולם שלישית כשאבא החליט לגוון את ארוחת שישי שלנו עם מרק שתואם למזג האויר בחוץ.  ההתלהבות שלי מהמרק הייתה בואו נקרא לזה קצת מעל הממוצע (אם ניתן לקרוא לעובדה שלקחתי מנה שניה ושלישית ממוצעת). 



מרק מלפפונים ואבוקדו קר (לפי מתכון של אבא)

המצרכים:
6 מלפפונים עם קליפתם חתוכים גס
1 אבוקדו גדול מקולף וחתוך
2 בצלים ירוקים שטופים (הירוק והלבן)
7-8 גבעולי כוסברה
5-6 גבעולי נענע (רק העלים)
2 כפות שמן זית
3 שיני שום
1/2 1 כפות מיץ לימון
1/2 1 כוסות מים קרים
פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית מלח גס

אופן ההכנה:
שימו את כל המצרכים בבלנדר ועבדו עד לקבלת מחית חלקה.
צננו לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה במקרר.
אפשר להגיש עם מעט יוגורט.



תגובות