עוגות וולשיות

יש ימים שמתחילים ממש טוב.  ההמשך שלהם כבר די שנוי במחלוקת.

להתחיל טוב זה לפתוח את הבוקר עם קפה מצויין, לאכול ארוחת בוקר שבת עם המשפחה, להמשיך עם פרפוצ׳ינו צ׳אי (אני עדיין עובדת על מתכון מסודר) ועוגת ריקוטה שקדים ואגסים (שתעלה בקרוב).




שנוי במחלוקת זה לגלות קודם שהמיקרוגל שבק חיים ואין לך איך לחמם לנסיכה את ארוחת הצהריים שהיא ממש אבל ממש רוצה עכשיו.  שהנסיכה לא מפסיקה לשבור כוסות.  זה לתכנן לאפות ואז לגלות שגם התנור לא עובד ונקודת החשמל הזו קיצרה את המיקרו, ואת התנור ואת הקומקום החשמלי.

זה ממש לרצות משהו מתוק ופחמימתי והדרך היחידה שלך לקבל את זה היא די לחזור לימי הביניים ולהשתמש בגז.


עוגות וולשיות (מבוסס על מספר מתכונים מרחבי הרשת)

המצרכים:
225 גרם קמח תופח
1 כפית שמנה mixed spice
75 גרם סוכר
115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
75 גרם ג׳ינג׳ר מסוכר קצוץ דק

אופן ההכנה:
נפו לקערה את הקמח, התבלין והסוכר.
הוסיפו את החמאה ועבדו עד לקבלת פירורים.
הוסיפו את הביצה ועבדו עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק לא מתאחד טוב, הוסיפו כף חלב).
הוסיפו את הג׳ינג׳ר לבצק.
על משטח מקומח רדדו את הבצק לעובי חצי ס״מ. קרצו את הבצק לעיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות.
חממו מחבת בעל תחתית עבה על אש בינונית.  רססו בספרי שמן את המחבת אחרי שהיא לוהטת.  אפו את העוגות כשלוש דקות מכל צד, שימו לב הן משחימות בפתאומיות.


הערות והארות:
# mixed spice הוא תערובת תבלינים שכוללת קינמון, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי, ויכולה להכיל גם ג׳ינג׳ר וציפורן.  כדאי להחזיק בבית.
# במקור מכינים את העוגות עם צימוקים או דומדמניות מיובשות, ברוח היום לא מצאתי את הצימוקים שלי ולכן הכנתי עם ג׳ינג׳ר מסוכר.
# מתקבלות בערך 16 עוגות.
# ניתן להגיש את העוגות חמות או קרות.
# מומלץ לזרות מעט סוכר דקדק מעל העוגות.

תגובות

  1. פני, זה נראה מעולה מעולה מעולה

    השבמחק
  2. במחבת על הגז?
    נראה נהדר.מאמצת

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, במחבת על הגז. אלו התוצאות כשאני מאותגרת תנורית

      מחק

הוסף רשומת תגובה