טראפלס חרוסת

charoset5
שיעור אחד לפני סוף פרויקט פשוט לבשל, המטלה השבועית מנה לפסח ואני חובבת המתוקים שמעדיפה אפיה על פני בישול שוברת את הראש איך לשלב מוצר של דורות במתכון שלי, כי זו הרי חלק מן המטלה. אז בניתי על חרוסת מודרנית ומכאן זה התגלגל לכדורי תמרים, אגוזים למינים ושאר תבלינים או בשמם העכשווי, טראפלס חרוסת.
אני אלתרתי עם מה שהיה לי בבית אחרי שחקרתי את אבא איך אמא מכינה את החרוסת התימנית המסורתית שלה ואז עשיתי כמעט הכל הפוך.  אתם יכולים להתבסס על מתכון החרוסת הקבוע שלכם ולהכין אותו כך שיהיה מוצק מספיק כך שניתן יהיה לגלגלו לכדורים.
charoset2

טראפלס חרוסת:

המצרכים:
1 כוס דחוסה תמרים מגולענים
1/2 כוס דובדבנים מיובשים
1/2 כוס אבקת שקדים
1/3 כוס קשיו
1/2 כפית קינמון
2 טבליות ג׳ינג׳ר כתוש דורות מופשרות או 1 כפית ג׳ינג׳ר טרי כתוש או 1/2 כפית תבלין ג׳ינג׳ר טחון
1/4 כפית הל טחון
3-4 כפות מיץ ענבים תירוש אדום או יין מתוק אדום
1/2 כוס פקאנים טחונים גס לציפוי

אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים פרט לפקאנים הטחונים עד לקבלת תערובת גסה אך אחידה ולא דלילה שניתן ליצור ממנה כדורים. יכולים להישאר שברי קשיו קטנים.
בעזרת כפית או כף גלידה קטנה יוצרים כדורים. מגלגלים את כדורי החרוסת בפקאנים הטחונים.
שומרים במקרר עד להגשה.

charoset3

charoset4

פסח שמח וכשר

תגובות