עוגיות דאבל צ'יפס

cookies1
תפוצ'יפס ושוקולד צ'יפס בעוגייה אחת ומכאן עוגיות דאבל צ'יפס. לא, לא נפלתי על הראש, ברצינות, שילוב של מתוק ומלוח זה השילוב הכי טוב שיש, באחריות.
העוגיות הללו לגמרי ממכרות ותזדקקו לשליטה עצמית כדי לא לחסל את כל העוגיות איך שהתבנית יוצאת מהתנור. כלומר אם ישאר לכם בצק ותעמדו בפיתוי לא לנשנש אותו עוד לפני האפיה, כי אין דבר יותר טעים מבצק עוגיות.
cookies3
עוגיות דאבל צ'יפס:
המצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות תפוצ'יפס מרוסקים גס
2 כוסות שוקולד צ'יפס
 אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחדיו חמאה, סוכר חום וסוכר לבן עד לקבלת תערובת אוורירית ונפוחה.
מוסיפים את הביצים, אחת אחת, תוך ערבול עד להטמעה מלאה של הביצים.
מוסיפים קמח, סודה לשתיה, מלח ותמצית וניל ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את התפוצ'יפס ושוקולד צ'יפס ומערבלים בהירות איטית עד שהכל אחיד.
מצננים את בצק העוגיות במקרר במשך כחצי שעה.
בעזרת כף גלידה קטנה מניחים במרווחים גדולים בצק עוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה. מומלץ להכניס את התבנית למקפיא לעשר דקות לפני האפיה.
אופים כ-11 דקות. העוגיות עדיין רכות כשהן יוצאות מהתנור. נותנים להן להצטנן 2-3 דקות בתבנית ומעבירים אותן לצינון מלא על גבי רשת (למרות שהכי טעים לזלול אותן מיד כשהן יוצאות מהתנור)
שומרים את העוגיות בצנצנת סגורה בטמפרטורת החדר
cookies2

תגובות