גרנולה שמן קוקוס

הכי כיף לאכול גרנולה בקיץ, עם יוגורט קר ופירות טריים.
פעם בשמונים מליון שנה אני נזכרת להכין גרנולה ואז אני גם נזכרת כמה זה מהנה לעשות איתה נסיונות, יש כל כך הרבה אפשרויות.  הנסיון הזה יצא כל כך מוצלח שהייתי חייבת לשתף איתכם.



גרנולה שמן קוקוס

המצרכים:
2 כוסות שיבולת שועל
1/4 1 כוסות שבבי קוקוס ממותק לא קלוי מחולקים ל - 3/4 כוס ו - 1/2 כוס
3/4 כוס פקאנים לא קלויים קצוצים גס
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון

אופן ההכנה:
חממו תנור ל - 150 מעלות.
רפדו תבנית בנייר אפיה.
בקערה ערבבו את שיבולת השועל, 3/4 כוס שבבי הקוקוס, הפקאנים, שמן הקוקוס, המייפל, הסוכר החום, המלח והקינמון.
העבירו את תערובת שיבולת השועל לתבנית האפיה ופזרו אותה בשכבה אחידה.
אפו בתנור למשך 25 דקות. ערבבו כל 8 דקות כדי שהגרנולה לא תישרף.
אחרי שהגרנולה התקררה הוסיפו את 1/2 כוס שבבי הקוקוס שנותרה.
אחסנו בכלי אטום.


הערות והארות:
# בתקופת הקיץ אני שומרת את שמן הקוקוס במקרר ואז הוא במצב מוצק. לגרנולה צריך 1/4 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי.
# את הפקאנים כדאי קודם לקצוץ ואז למדוד 3/4 כוס.

תגובות

  1. זהבה מנהלת קבלה כפר הסטודנטים9 ביולי 2013 בשעה 15:22

    היי פני,
    היכן ניתן לקנות שמן קוקוס?
    זהבה

    השבמחק
    תשובות
    1. שמן קוקוס ניתן להזמין דרך האינטרנט או בחנויות טבע מתמחות, למשל ״עדן טבע מרקט״ להם יש סניף במלחה.

      מחק

פרסום תגובה