עוגיות סנדוויץ' בראוניז במילוי קרם חמאת בוטנים וסיכום שנה וגם הגרלה

מי אמר יום הולדת שנתיים לבלוג ולא קיבל? גם הבלוג חוגג שנתיים (לפני 4 ימים אבל מי סופר), גם הפוסט ה-100 בבלוג, וגם... טוב אין עוד גם.

במקום לסכם כמו בשנה שעברה את עשרת המתכונים הפופולריים בבלוג, החלטתי פשוט לספר לכם מה לא נכנס השנה לבלוג, בין אם מפאת חוסר זמן, או מפאת כישלון המתכון או פשוט בגלל עצלנות גרידא שלי.  ויש גם הגרלה.  אחד הקוראים יכול לזכות בעותק של הספר המתוק של עוגיו.נט ו- אז מה את עושה כל היום.  קישור להגרלה נמצא למטה לפני המתכון.


אז מה לא היה לנו השנה?

פודינג לחם בננות וקרמל מלוח.


קובלר שזיפים וביסקיטס שאולי עוד ייכנס בגרסה כזו או אחרת פשוט כי הביסקיטס יצאו מעולים.


טארט אשכולית אדומה, כי עד שהחלטתי לפרסם אותו כבר לא היו בנמצא אשכוליות אדומות.


ניסיון כושל לעמוד באתגר החודש של מנטקה - כחומר ביד הבלוגר כשחומר הגלם החודש הוא תמר.  ולא אתם לא רוצים לדעת איזה טעם היה לזה.



ובכלל, השנה פירסמתי הרבה פחות פוסטים מאשר בשנה שעברה.  כדי להודות לכם קוראיי אני מגרילה בין אחד מכם במתנה עותק מספרן של הגדולות מכולן.  בלעדיכם אני לא קיימת.
 
http://www.rafflecopter.com/rafl/display/ef24d5751/" rel="nofollow">a Rafflecopter giveaway


ויש כמובן גם מתכון,  גילוי נאות - אני הכנתי את העוגיות לפי המתכון כאן ואז לאחר שהפוסט כבר היה כמעט מוכן לפרסום, במין תחושת דז'ה וו נזכרתי שהן מוכרות לי ושראיתי אותן כבר בעבר בעברית .  אחרי חיפוש קצר האבדה נמצאה בבלוג מתוקים שלי.  למרות זאת החלטתי לפרסם כאן את המתכון כשהשינוי היחידי שעשיתי היה בכמויות של קרם חמאת הבוטנים.

עוגיות סנדוויץ' בראוניז במילוי קרם חמאת בוטנים

המצרכים:

לעוגיות:
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
40 גרם חמאה
2 ביצים
150 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
35 גרם קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
150 גרם שוקולד צ'יפס מריר

למילוי:
110 גרם אבקת סוכר
60 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
200 גרם חמאת בוטנים חלקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
המיסו שוקולד מריר עם חמאה במיקרוגל או בבן מרי תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה.  הניחו בצד.
בקערת מיקסר הקציפו יחדיו ביצים, סוכר ותמצית וניל בערך כעשר דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
קפלו את הקמח ואבקת האפייה לתוך התערובת.
הוסיפו את השוקולד המומס ואת השוקולד צ'יפס.  ערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
צננו במקרר את התערובת למשך כעשר דקות.
הניחו במרווחים גדולים (מאוד גדולים, הייתי צריכה כ-4 סבבים של תבניות בתנור) תלוליות בכמות של כף (עדיף בעזרת כף גלידה קטנה) על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אפו 8-10 דקות  ןצננו את העוגיות בתבנית צינון מלא.
בזמן שהעוגיות מתקררות הכינו את המילוי.
בקערת מיקסר הקציפו את כל החומרים פרט לשמנת המתוקה בערך כשלוש דקות עד שהתערובת בהירה וחלקה.  הוסיפו את השמנת המתוקה והקציפו עד שאחיד.
בעזרת כפית הניחו כמות מן המילוי וסגרו עם עוגיה נוספת.
שמרו בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

 
 
 

תגובות

  1. נהדרת!
    בלוגולדת שמח :-)♥

    השבמחק
  2. כל כך בא לי כזה ,עכשיו ברגע זה איזה מזל שזה על המסך ולא לידי :-)

    השבמחק
  3. איפה אפשר למצוא את המתכון לקובלר שזיפים וביסקיטס?

    השבמחק
    תשובות
    1. אנונימי יקר/ה, לא ניתן למצוא את המתכון עדיין בבלוג כי הוא פשוט עוד לא עלה. הוא זקוק לעבודה נוספת. מקווה שיעלה בקרוב :-)

      מחק

הוסף רשומת תגובה