קרם ריקוטה מוקצפת, תותים מזוגגים במייפל ובלסמי וקראמבל פקאן

אם הייתי צריכה לבחור באיש הכי מאושר בקרבתי בשבועיים האחרונים, הייתי בוחרת במוכר הירקות והפירות שפותח בסטה ליד מקום העבודה שלי כשמזג האויר מאפשר לו.  בלי להגזים, אין לי ספק שכמות סלסילות התותים שקניתי לאחרונה תאפשר לו לפרוש לפנסיה בשקט, אמממ, אוקיי, קצת נסחפתי. מה שכן, אני בטוחה שהמקרר שלי (שהוא ישות בעל אישיות עצמאית ולא תצליחו לשכנע אותי אחרת אלא אם יש לכם הסבר לרעשים המשונים שיוצאים ממנו אחת לכמה זמן, לרוב כשאני ממש, אבל ממש צריכה שקט) לא ראה מימיו כמויות כאלו של תותים. ותחלופה כזו של סלסילות תותים. המקרר שלי הוא תחנה מרכזית של תותים. סתם מחשבה כזו. לכו תבינו... הדברים שעוברים לי בראש לפעמים.


אתם מבינים כבר שמה שתראו ממני בזמן הקרוב אלו פוסטים עם תותים?  אל תצפו למשהו אחר שלא תתאכזבו.  וזו יריית הפתיחה לכל הנסיונות ההזויים והיצירתיים, לחודש? ארבעה חודשים? בקיצור לעונת התותים הקרובה.


קרם ריקוטה מוקצפת, תותים צלויים במייפל ובלסמי וקראמבל פקאן

קרם ריקוטה מוקצפת

המצרכים:
350 גרם ריקוטה
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
במעבד מזון או בבלנדר מעבדים ריקוטה, מייפל ותמצית וניל במשך כדקה עד לקבלת קרם מוקצף וחלק.
מעבירים את הקרם לכלי ומצננים במקרר עד להרכבת המנה.

תותים מזוגגים במייפל ובלסמי

המצרכים:
450 גרם תותים שטופים וללא גבעול (עדיף תותים קטנים מאחר ומשאירים אותם שלמים)
1/4 כוס סירופ מייפל
1/4 כוס חומץ בלסמי
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
בסיר קטן או קלחת מניחים את התותים, מייפל, בלסמי ותמצית וניל.
על אש בינונית נמוכה מביאים לרתיחה.
מרגע הרתיחה ממשיכים לבשל את התותים עוד 3 דקות עד שהתותים רק מתחילים להתרכך.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את התותים ומעבירים אותם לקערה קטנה.
ממשיכים לבשל את הנוזל שנותר עוד 3-5 דקות עד שהוא מצטמצם ומסמיך כמו סירופ.
מסירים את הסיר מהאש ושופכים את הסירופ על גבי התותים.
מצננים צינון מלא עד להרכבת המנה.

קראמבל פקאן

המצרכים:
3/4 (110 גרם) כוס קמח
90 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות (40 גרם) סוכר חום
1/4 כוס (40 גרם) פקאנים לא קלויים קצוצים גס
קורט מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל - 180 מעלות.
במעבד מזון מעבדים את כל החומרים במספר פולסים עד לקבלת פירורי בצק.
מעבירים את פירורי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים במשך כ-20 דקות עד שהקראמבל זהוב.
מצננים צינון מלא.
אם הקראמבל התאחד לעוגיה גדולה שוברים לפירורים גדולים.
שומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.

הרכבת המנה:
מחלקים מחצית מכמות התותים בין ארבעה כלים (הכמות מספיקה לארבע כוסות/צנצנות בנפח 220 מ״ל) בצורה שווה.
מחלקים את קרם הריקוטה בין הכלים בצורה שווה.
מחלקים את שאר התותים בין הכלים.
עד השלב הזה אפשר להכין יום מראש.
מחלקים את הקראמבל בין הכלים בצורה שווה (יכול להישאר קראמבל מיותר, תלוי בגודל הכלים שלכם או בכמה שתנשנשו בדרך, זה טעים)
מעל הקראמבל מזלפים מעט סירופ מייפל בלסמי ומגישים.

 

תגובות

  1. כיף לקרוא אותך :) יופי של כתיבה
    ובתור חובבת גדולה של תותים ובלסמי הקינוח נשמע טעיםםם.
    מודה שבינתיים השנה עדיין ניחנת בשליטה עצמית ראויה לציון בתחום התותים
    ומחכה בסבלנות הראויה עד שיגיעו תותים עסיסיים יותר וגם זולים יותר
    כדי שאוכל להתעמר בהם ללא רגשות אשם :)
    אבל כמות גדולה ככל הניתן של פוסטים על תותים זה הדבר הכי טוב בעולם

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מוחמאת, באמת ואפילו מסמיקה קלות לנוכח המחמאות. וחוץ מזה מקנאה בך בשליטה העצמית הראויה לציון. אם היו מחלקים ציונים בגין דחיית סיפוקים הייתי מקבלת אפס מאופס. :-) תודה

      מחק

פרסום תגובה