פאלטאס אבוקדו וקיווי

מישהו שם נפל על הראש אחרת איך תסבירו את זה שאבוקדו נבחר כחומר הגלם בפרויקט של מנטקה כחומר ביד הבלוגר, חוץ מאשר ההסבר הדי מתקבל על הדעת שיום הפרסום נופל על אחד באפריל ואתם יודעים, אבוקדו, קונדיטוריה, אפיה, אחד באפריל.  די הגיוני למען האמת.





כל כך הגיוני שאחרי שפסלתי את המובן מאליו (טראפלס שוקולד ואבוקדו, מוס שוקולד ואבוקדו. מה זאת אומרת למי מובן מאליו? לי) נשארתי עם אפס רעיונות ביד.



פלוס... הייתי צריכה גם לחכות שהחלחלה שעברה בי לנוכח הרעיון תעבור....



ואז התחלתי לחשוב לעצמי (שזה עדיף על פני לדבר לעצמי), אוקיי אבוקדו... מרקם קרמי, מלא בוויטמינים ועוד הרבה מאוד דברים בריאים (אלוהי השכנוע העצמי עבדה שעות נוספות באותם הימים)....  יש לו צבע ירוק משגע... כבר ציינתי שהוא מלא בדברים בריאים?...



ואז התחילו התירוצים...
הם לא מבשילים לי האבוקדו האלה שקניתי!!! פרסמתי בראש חוצות בכל קבוצת אוכל שאני חברה בה בפייסבוק.....
כל דוכן אבוקדו בטווח ראיה הפך ליעד פוטנציאלי עבורי...
אז קניתי עוד.... וצירפתי אותם לאחיהם שישבו להם בניחותא בתוך שקית עם שאר פירות שיעזרו להם להבשיל ויארחו להם לחברה.
וקניתי עוד...
עד שהגיעו השניים המושלמים שהפכו את כל הקודמים למטרה לטבח המוני ועזרי צילום מעולים...
ואם כבר פירות אז נכין פאלטאס, שלגונים מקסיקניים מפירות טריים, כי פאלטאס נשמע הרבה יותר טוב משלגון ואבוקדו הוא בכל זאת פרי.
מבטיחה לכם שאם לא תספרו לאף אחד מה יש בהם, הם לעולם לא ינחשו....
ובפרפרזה על דבריה של איזו אחת לא כל כך חשובה, זה הלינק למה שהכינו שאר הגיבורים שאשכרה הצליחו להכין משהו עם אבוקדו!!!



פאלטאס אבוקדו קיווי (כ-10 פאלטאס תלוי בגודל התבניות שלכם)

המצרכים:
2 אבוקדו בשלים בגודל בינוני
1 כמות סירופ סוכר נענע (מתכון בהמשך)
1 קיווי קלוף חתוך לרבעים
3 כפות מיץ לימון או ליים בעונה
1 קיווי קלוף חתוך לפרוסות דקות (10 פרוסות)

אופן ההכנה:
בבלנדר או מעבד מזון טוחנים אבוקדו, 1 קיווי חתוך לרבעים, סירופ סוכר נענע ומיץ לימון עד לקבלת תערובת חלקה מאוד.
מחלקים את התערובת בין התבניות שהכנתם מראש.  לא ממלאים עד הסוף, משאירים מקום לפרוסת קיווי ולמקל ארטיק.
מחלקים את פרוסות הקיווי בין הפאלטאס, מסדרים מקלות ארטיק בתוך כל תבנית ומעבירים למקפיא לעשר שעות לפחות להתייצב.

סירופ סוכר נענע


המצרכים:
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים
4 גבעולי נענע

אופן ההכנה:
בקלחת קטנה מערבבים את כל המצרכים לסירופ, מערבבים עד שהסוכר נמס.  מביאים לרתיחה ללא ערבוב.  ממשיכים לבשל 2 דקות נוספות מרגע הרתיחה. מסירים מן האש ומצננים לטמפרטורת החדר.  מסננים את הסירופ כדי להיפטר מגבעולי הנענע.



תגובות

  1. הצילומים מהממים ובהחלט הייתי שמחה לאחד כזה :) חג שמח!

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה, חג שמח :-)

      מחק
    2. חגיגה לעיניים! (מניחה שגם לפה...)

      מחק
    3. תודה רבה, אם תכיני תדעי אם זו גם חגיגה לפה! (בינינו, זו חגיגה), חג שמח :-)

      מחק
  2. התמונות פשוט מדהימות!

    השבמחק
    תשובות
    1. טליה מאמוש, תודה רבה, חג שמח :-)

      מחק
  3. יקירתי, זה נראה מעוללללה!
    הירוק הזה כ"כ רענן ומפתה שגם הידיעה שהוא עשוי מאבוקדו לא מרתיעה בכלל.
    הצילומים - אליפות!
    צריכה רק אחד כזה לידי כדי להפוך את הכל למושלם.

    השבמחק
    תשובות
    1. ווואו, תודה, מוחמאת, נרגשת!! ושוב תודה. חג אביב שמח :-)))

      מחק
  4. זה נראה מהמם זה נשמע טעים והתמונות שלך יפיפיות
    קיווי ואבוקדו נשמע לי כמו זיווג משמים

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירה, יאללה להכין!! חג פסח שמח :-)

      מחק
  5. תמונות מרשימות,מדהימות,הכל נראה טרי ורענן !!

    השבמחק
  6. ארטיק אבוקדו זה גאוני!
    ולמרות שכולם אמרו חייבת גם-
    מה זה הצילומים ההורסים האלה? :)
    שאפו על הפוסט המהמם

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה יקירתי :-) החליקה לי האצבע במקרה על כפתור הצילום במצלמה וזה מה שיצא, לא, סתם :-) ושוב תודה

      מחק

הוסף רשומת תגובה