סירופ סודה רוברב-תות-למון גראס ביתי

הנסיכה הואילה בטובה והצטרפה לקמפינג עם דודה שלה והשאירה לי את הבית לבד ואני כמו בת עשרה מצויה יצאתי לקרוע את העיר.  ובלקרוע את העיר אני מתכוונת לזה שיצאתי לסרט, (אחד כזה שלא מרוח עליו דיסני לכל האורך, הדמויות בו לא מצויירות, וצריך גיל דו ספרתי כדי להיכנס אליו), שתיתי בלי הפסקה, וחזרתי באמצע הלילה.



זה, ולקבוע עם חברה לטייל למחרת ,הלומת הנגאובר, בשוק הכרמל בלי שאצטרך להסתכל כל שנייה על השעון ולדאוג מתי צריך לחזור הביתה, מיצו מבחינתי את נושא פריקת העול.


אתם בטח שואלים את עצמכם עכשיו, זה מה שהיא קנתה בשוק? עוד פעם תותים? מה נסגר איתה? בשביל זה לנסוע במיוחד לשוק הכרמל? אפשר לחשוב שתותים הם אחד מאבות המזון.  אז התשובה היא כן, כל עוד נמשכת העונה יהיו תותים ועוד תותים וכל דרך אפשרית לשמר את הטעם והריח של התותים.  אבל תראו, זה לא רק תותים הפעם, יש כאן גם רוברב.  וגם למון גראס.  והכנתי לכם משקה עם אופציה שדרוגית למבוגרים בלבד (הקול של הנסיכה קודח לי במוח, "את מכינה שתייה רק לכם המבוגרים כל הזמן עם אלכוהול").  ובצירוף מקרים אקראי ביותר ביום שהכנתי את הסירופ גם סמיטן האגדית פרסמה פוסט לסירופ זהה ואתם יודעים מה אומרים, הא לא? GENIUS MIND וכאלה...


סודה רוברב-תות-למון גראס

סירופ רוברב-תות-למון גראס

המצרכים:
500 גרם תותים נקיים וחתוכים לחצאים
500 גרם גבעולי רוברב נקיים וחתוכים לקוביות באורך סנטימטר
4 גבעולי למון גראס חתוכים לרבעים
1/4 1 כוסות סוכר
1/4 1 כוסות מים

אופן ההכנה:

בסיר גדול מספיק מערבבים את כל המצרכים.
על אש בינונית נמוכה מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
מנמיכים את האש לבעבוע קל וממשיכים לבשל את התערובת תוך כדי ערבוב מדי פעם עוד 15-20 דקות עד שכל הפירות התרככו לגמרי ואיבדו מצורתם.
מסירים מהאש ומשאירים כשעתיים בצד לספיגת טעמים מקסימלית.
מסננים את הנוזלים במסננת דקה (עדיף מרופדת בבד להכנת גבינות) תוך כדי מעיכת הפרי (למיצוי מקסימלי של הנוזל).
מתקבלת כמות של כשתיים ורבע כוסות.
מעבירים את הנוזל שהתקבל לבקבוק ושומרים במקרר.
את רסק הפרי שנשאר אחרי סינון המיץ שומרים בקופסה סגורה במקרר.  מערבבים עם יוגורט, מוסיפים לגלידה, מורחים על צנים. או שתוכלו לזרוק אותו אם לא בא לכם.

להכנת משקה סודה:
לכוס נמוכה מוזגים 2-3 כפות סירופ, מוסיפים קרח, פרוסת ליים או לימון ומוזגים סודה עד לשפת הכוס.  מערבבים וטועמים.  מוסיפים עוד סירופ לפי טעמכם.
למבוגרים שביניכם מומלץ להוסיף מנה הגונה של וודקה או טקילה לשדרוג העסק.

תגובות

  1. בדיוק הכנתי סירופ תותים ביתי ויצא מושלם :)
    נשמע מעולה ומרענן בשילוב הטעמים המשודרג הזה

    השבמחק
    תשובות
    1. ביתי זה הכי!!! כל כך אוהבת דברים תוצרת בית ואוהבת לשלב טעמים :-)

      מחק
  2. נראה מצויין!! מזל שהשכלתי להקפיא כמויות של תותים השנה ;) מתאים לי בדיוק לקיץ

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה