עוגת שכבות גבינה שוקולדית ופודינג וניל אמיתי


עוגת שכבות המורכבת מתחתית פקאן, גבינת שמנת שוקולדית, פודינג וניל עם גרגרי וניל אמיתי של מאסטר שף שמזכיר בטעמו קרם פטיסייר, שכבת קצפת ומעל הכל שוקולד מריר מגורר.

עוגה שמומלץ להכינה 48 שעות לפני שרוצים להגיש אותה מאחר והיא משתבחת בטעמה לאחר ישיבה במקרר של יומיים. שלא תבינו לא נכון, גם לאחר 24 שעות היא הייתה מוצלחת ביותר, אך לאחר 48 שעות גם שונאי עוגות הגבינה והשוקולד בבית לא הצליחו להפסיק להגניב ממנה ביס ועוד ביס עד שחיסלו את כל התבנית.


היורשת של הבית הייתה בררנית בתחילה, אמאאאא זעקה, מה אלו כל הלכלוכים השחורים בשכבה הצהובה? לאחר שאבן ירדה מלבי הסברתי לגברת הצעירה שמדובר בפודינג וניל שיש בתוכו גרגירי וניל אמיתיים מה שמעשיר אותו מבלי להשתמש במחית וניל או מקלות וניל ששווים היום את משקלם בזהב.


עוגת שכבות גבינה שוקולדית ופודינג וניל אמיתי:

המצרכים:

לתחתית פקאן:
1 כוס פקאנים
3 כפות סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1 כוס קמח מאסטר שף

לשכבת גבינה שוקולדית:
100 גרם מטבעות שוקולד מאסטר שף
1 גביע (227 גרם) גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
3/4 כוס אבקת סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%

לשכבת פודינג:
1.5 חבילות פודינג וניל עם גרגירי וניל מאסטר שף
2.5 כוסות (600 מ"ל) חלב

לשכבת קצפת:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
6 כפות אבקת סוכר

מטבעות שוקולד מאסטר שף לגירור מעל

אופן ההכנה:

מכינים את תחתית הפקאן:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים קלות בעזרת ספריי שמן תבנית פיירקס בגודל 23*33 ס"מ.
מוסיפים למעבד מזון פקאנים, סוכר וקמח ומעבדים עד לקבלת מרקם חולי. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת בצק.
מעבירים את הבצק לתבנית המוכנה ומשטחים עד לקבלת שכבה אחידה.
אופים 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

מכינים את שכבת הגבינה השוקולדית:
ממיסים את השוקולד המריר בזהירות במיקרוגל או על בן מרי, מניחים בצד שהשוקולד יצטנן אך לא נותנים לו להתקרר לגמרי וממשיכים בהכנות.
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת שמנת יציבה.
מוסיפים את גבינת השמנת ומקציפים עד לקבלת תערובת יציבה מאוד, נזהרים מהקצפת יתר.
מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים במהירות איטית - בינונית עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה מאוד, היעזרו במרית סיליקון כדי לנקות את צדי הקערה.
שופכים את שכבת הגבינה השוקולדית על תחתית הפקאן הקרה ומיישרים אותה.

מכינים את שכבת פודינג הוניל:
בקערה מערבבים פודינג וניל עם חלב ומכינים על פי ההוראות שעל גבי האריזה. כשהתערובת חלקה שופכים את הפודינג על גבי שכבת הגבינה השוקולדית ומיישרים.
מכניסים למקרר כדי שהפודינג יתייצב.

מכינים שכבת קצפת:
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת מעל שכבת פודינג הוניל בשכבה אחידה וישרה.

מגררים מטבעות שוקולד על שכבת הקצפת.

מכסים את התבנית בנייר כסף ושולחים את העוגה למקרר ל-48 שעות לפני ההגשה.


תגובות