גלידת שוקולד וריפל קרמל חמאת בוטנים מלוח


אין יותר טוב מגלידה בקיץ, בעיקר כזו שלא דרושה לה מכונה, ואף יותר טוב כזו שמשלבת בין שוקולד לקרמל וחמאת בוטנים כי אין שילוב מושחת מזה לטעמי.

הקרם פרש במתכון מוסיף סיומת מרעננת לכל המתיקות הזו.


גלידת שוקולד וריפל קרמל חמאת בוטנים מלוח:

המצרכים:

לקרמל חמאת בוטנים מלוח:
1/2 כוס סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% השף הלבן
1/3 כוס חמאת בוטנים
1/2 כפית מלח

לגלידה:
1 מיכל שמנת מתוקה בטעם שוקולד השף הלבן
1 מיכל קרם פרש השף הלבן
1 פחית חלב מרוכז
3 כפות קקאו

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת הקרמל על מנת שיצטנן.
בקלחת בינונית על אש נמוכה-בינונית מבשלים את הסוכר מבלי לערבב.
במקביל מחממים את השמנת המתוקה (בכלי מתאים למיקרוגל או בקלחת קטנה על אש בינונית) עד שהיא מתחילה לבעבע. מסירים את השמנת המתוקה מהאש.
כשהסוכר נמס ומגיע לצבע חום ענבר (אל תעזבו את הסיר אפילו לרגע כדי שהקרמל לא יישרף, מרגע שהסוכר נמס זה יכול לקרות תוך שניות תלוי בגובה האש שלכם) מערבבים אותו עד שנמס לגמרי ומסירים את הסיר מן האש אך לא מכבים אותה.
מוסיפים את השמנת המתוקה בזהירות (יהיה בעבוע גדול) תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
מחזירים את הסיר אל האש וממשיכים לערבב עד שכל גושי הקרמל נמסו והנוזל חלק (יכול לקחת בין 5 ל-15 דקות).
מוסיפים את המלח ומערבבים.
מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
מסירים את הקרמל המוכן מן האש ומעבירים לכלי עד לצינון מלא.

מכינים את הגלידה:
מערבבים חלב מרוכז עם קרם פרש.
מנפים את אבקת הקקאו אל הקערה עם החלב המרוכז. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה (ללא גושי קקאו).
מקציפים את השמנת המתוקה בטעם שוקולד עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
מקפלים את הקצפת המתוקה לאט לתערובת החלב המרוכז עד שהתערובת אחידה וחלקה ואין שבילים של חלב מרוכז.
מעבירים חצי מכמות הגלידה לכלי שהכנתם מראש ומעל מניחים כפיות קרמל - שליש מכמות הקרמל שהכנתם. מערבבים קצת את רוטב הקרמל לתוך הגלידה בלהב סכין. מוסיפים את יתרת הגלידה ומניחים שליש נוסף של רוטב קרמל.
מכסים ומעבירים למקפיא לשש שעות לפחות, עדיף למשך לילה שלם.
מגישים עם שארית רוטב הקרמל ובוטנים מומלחים קצוצים.




תגובות