טארט ירקות קלויים ופתיתי בולגרית


בצק עלים חמאתי קריספי שמהווה בסיס לטארט צמחוני ים תיכוני עם ירקות קלויים ופתיתי בולגרית, שזה סטארט אפ אדיר של פיראוס שחוסך התעסקות ולכלוך. צבעוני ועשיר בטעמים בדיוק כמו שאני אוהבת.


טארט ירקות צלויים ופתיתי בולגרית:

המצרכים:

2 כפות שמן זית
1 חציל גדול, פרוס לפרוסות דקות
1 זוקיני או קישוא גדול, פרוס לפרוסות דקות
1 בצל אדום גדול, חתוך לפלחים בשרניים
בצק עלים על בסיס חמאה מופשר
מלח ופלפל שחור לתיבול
10-12 עגבניות שרי, חצויות
2 כפות חומץ בלסמי
1/2 קופסת פתיתי בולגרית פיראוס
1.5 כפיות אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.
מחממים היטב מחבת פסים על אש בינונית, מברישים בשמן זית וקולים את פרוסות החצילים על המחבת עד לקבלת סימני צריבה בשני הצדדים ומוציאים מן המחבת.
ממשיכים כך עם פרוסות הקישואים ועם פלחי הבצל, מברישים בין לבין בעוד שמן זית במידת הצורך.
מברישים תבנית במעט שמן זית ופורסים עליה בצק עלים בגודל התבנית.
חורצים את בצק העלים כסנטימטר מן השוליים (לא חותכים עד הסוף רק מסמנים).
מסדרים את הירקות הקלויים על בצק העלים (לא מניחים על השוליים) ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מסדרים את עגבניות השרי החצויות כאשר החלק החתוך כלפי מעלה ומזלפים מעל חומץ בלסמי ושארית שמן הזית.
מערבבים את פתיתי הבולגרית עם האורגנו המיובש ומפזרים מעל הירקות הקלויים.
אופים כעשרים דקות עד שהטארט קריספי וזהוב.



תגובות