קראמבל נקטרינות ודובדבנים

אני וההצתה המאוחרת שלי.  אספתי כל הרבה מתכונים עם דובדבנים וכשסוף סוף הייתי מוכנה נפשית להכין אותם הגענו כבר לסוף העונה והדובדבנים שמצאתי היו שווים את משקלם בזהב.



אז איך בכל זאת השגתי דובדבנים? נו, בשביל מה יש הורים, לא באמת?



אבל הכמות שקיבלתי הייתה קטנה מדי ולא הספיקה לאף אחד מהמתכונים שאספתי ולכן שילבתי אותם יחד עם נקטרינות שנותרו לי בטרם הנקטרינות ילכו בדרך כל פרי שנזנח וימצאו את עצמן בפח.



הכמות מספיקה לארבעה כלים בקוטר 9 ס״מ וגובה 4.5 ס״מ (סוף סוף מצאתי סיבה להשתמש בכלים האלו).  



קראמבל נקטרינות ודובדבנים בניחוח שקדים:

המצרכים:
3 נקטרינות צהובות חתוכות לקוביות
150 גרם דובדבנים מגולענים שלמים
2 כפות סוכר חום
1 כפית תמצית שקדים

לקראמבל:
חצי כוס קמח
חצי כוס אבקת שקדים
40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:
חממו תנור ל - 180 מעלות.
בקערה ערבבו נקטרינות, דובדבנים, סוכר חום ותמצית שקדים, הניחו בצד לעשר דקות.
הכינו את הקראמבל.  בקערה נוספת ערבבו קמח, אבקת שקדים וסוכר חום.  הוסיפו את החמאה ושפשפו בעזרת הידיים עד ליצירת פירורים.
חלקו את תערובת הפרי בצורה שווה בין הכלים שהכנתם כולל הנוזל שהפרי הגיר.
פזרו מעל את הקראמבל שהכנתם.
אפו למשך 25 דקות עד שהפירות מבעבעים והקראמבל שחום.
ניתן להגיש עם כדור גלידה מעל.


תגובות