קארד פסיפלורה

תבשילו כבר, נו כבר למה אתן לא מבשילות?

בכל פעם שיצא לי לבקר את ההורים בשבועות האחרונים (וזה לפחות 3 פעמים בשבוע), יכולתם למצוא אותי עומדת ליד שיח הפסיפלורה האימתני שצומח בחצר שלהם ומתחננת בפניהן להבשיל.



גם שיחות הטלפון שלנו היו קשורות בחלקן להבשלת הפסיפלורות, שלעיתים היה נדמה כאילו התקשרתי להתעניין בשלומן יותר מאשר בשלום הנסיכה שבילתה אצל סבא וסבתא.

כשהן סוף סוף הראו סימנים ראשונים של בשלות גורלן נגזר והן הפכו להיות קארד פסיפלורה מתוק חמצמץ יותר מהר מהיכולת שלכם לומר אז למה את לא מנצלת את הפוטנציאל שלך?

קארד פסיפלורה

המצרכים:
6-8 פסיפלורות
2 ביצים M + חלמון 1 או 2 ביצים L טרופות קלות
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
75 גרם סוכר

אופן ההכנה:
הניחו מסננת דקה מעל גבי קערה שתוכלו להניח על בן מרי ושפכו לתוכה את כל בשר הפסיפלורות.
בעזרת כף עץ מעכו את הפסיפלורות כנגד המסננת על מנת לקבל מיץ פסיפלורה.
כמות המיץ שתתקבל צריכה להיות שוות ערך לכוס אחת.  היפטרו מהקליפות והגרעינים.
הוסיפו לקערה את החמאה, הסוכר והביצים.
הניחו את הקערה על גבי סיר שיש בו מים רותחים (ליצירת בן מרי) על אש בינונית-נמוכה וטירפו בעזרת מטרפה ידנית ללא הפסקה, בערך 6-9 דקות עד שהקרם מסמיך.
הורידו מהאש וסננו דרך מסננת דקה.
העבירו לצנצנות מעוקרות ושימרו במקרר עד לשימוש.


הערות והארות:
# תוכלו להוסיף כף של גרעיני פסיפלורה לקערה כשאתם מוסיפים את שאר הרכיבים לקבלת קראנצ׳יות, אני העדפתי שלא.
# טירפו את הקרם כשהוא על האש כאילו חייכם תלויים בכך, אל תשאירו אותו לשניה לבד ואל תפסיקו לטרוף אחרת תקבלו ביצה מקושקשת בטעם פסיפלורה.
# הקארד נשמר במקרר כשבוע.
# בפוסט/ים הבא/ים מה עושים עם זה.

תגובות

  1. נשמע מעניין! לעולם לא שמעתי על קארד...הטעם חמצמץ? כמו לימון? וגם - בכמה פסיפלורות השתמשת לצנצנת (קטנה, נכון?)

    השבמחק
  2. היי אפרת, הטעם חמצמץ מתוק כמו קארד לימון אבל בטעם פסיפלורה. הכמות במתכון הספיקה לי לשתי הצנצנות שבתמונה.

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה