עוגת שוקולית קוקוס או מה לא היית עושה בשביל הנסיכה

דברים שלא חשבת שיקרו לך עד שאת הופכת להיות אמא:


#  שתמצאי את עצמך מתווכחת עם ילדה בת שלוש על הבגדים שלה מדי בוקר ולא, מסתבר שהפתרון שלך להכין את הבגדים כבר בלילה לפני כן לא מוכיח את עצמו.

#  שכבר בגיל ארבע הנסיכה תדע לתפעל יותר טוב ממך את הסמארטפון / הטאבלט / קונסולת המשחקים.
#  שיטרקו לך את הדלת לחדר שלה בפנים כבר בגיל חמש ויאסרו עלייך להיכנס כי היא מאוד, אבל מאוד כועסת עלייך.


#  שתקבלי טלפון מהגננת בגן חובה שהיא נאלצה להפריד בין הנסיכה לנסיך חלומותיה פשוט כי הם לא הפסיקו לפטפט ולהתחבק ולהפריע לשאר הילדים במפגש הבוקר.
#  שתיאלצי לצפות בבוב ספוג בלופ אינסופי.
#  שתלהטטי בין עבודה, בית, חוג בלט, וארבע מסיבות יום הולדת בשבוע אחד.


#  שתצליחי לגדל ולהחזיק בחיים דגה שתוחלת החיים האפשרית שלה יותר קצרה מהצטננות נפוצה כשלמעשה עד היום את רוצחת גם צמחים מפלסטיק. 
#  שתתחילי לבדוק באדיקות את תחזית מזג האויר כדי ששוב לא תשלחי את הילדה לגן בגופיה וסנדלים ביום גשום.
#  שתתנדבי להיות ועד הורים במעון ובגן שנה אחר שנה למרות שכל פעם את אומרת לעצמך שזהו, זו השנה האחרונה.


#  שתצטרכי להיות יצירתית בהכנת ארוחות כי ״אמא, סנדביץ׳ זו לא ארוחת ערב״.
#  שתנודבי על ידי הנסיכה להכין משהו טעים במיוחד לגן כשהיא אמא שבת ותגלי את זה בשניה האחרונה כי במקרה דיברת עם הגננת ערב לפני.

בקיצור הייתי צריכה משהו טעים ומהיר הכנה.  העוגה שעליה התבססתי מוכרת ברחבי הרשת כעוגת קובי או עוגת שוקולית או עוגת כוס.  מאחר ונשאר לי הרבה קוקוס מאתגר הקוקוס של אתר מנטקה החלטתי לשלב אותו בעוגה. 

עוגת שוקולית קוקוס (תבנית בקוטר 24-26 ס״מ)

המצרכים:

לעוגה:
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס חלב קוקוס
1 כפית תמצית וניל
1 כוס שוקולית
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס קוקוס טחון

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה

קוקוס טחון לקישוט

הוראות הכנה:
חממו תנור ל-150 מעלות.
בקערה ערבבו ביצים, שמן, חלב קוקוס, תמצית וניל בעזרת מטרפה עד שאחיד.
הוסיפו שוקולית, סוכר, קמח וקוקוס וערבבו רק עד לקבלת בלילה אחידה.
צקו את הבלילה לתבנית ואפו 40-50 דקות.

ממש לפני שהעוגה מוכנה הכינו את ציפוי השוקולד.  המיסו שוקולד ושמנת במיקרוגל בפולסים קצרים של 15 שניות וערבוב בין כל פעם.
כשהעוגה יוצאת מהתנור חוררו אותה בעזרת קיסם וצקו מעל את השוקולד המומס.
פזרו קוקוס טחון אחרי שהעוגה והציפוי מתקררים.


הארות והערות:
# קשה לחרב את העוגה הזו ובאמת שאין לי יותר מדי מה להגיד עליה חוץ מזה שהיא ממש טעימה.
# כדאי לכם לבדוק את העוגה כבר אחרי 35 דקות שכן יש שוני בין תנור לתנור.  במידה וקיסם שמוחדר לעוגה יוצא יבש או כמעט יבש העוגה מוכנה.
# האמת שרציתי לעשות את הציפוי עם קרם קוקוס במקום עם שמנת מתוקה כדי לחזק את הטעם הקוקוסי אבל לא התחשק לי לפתוח פחית חדשה.
#. אתם יכולים לשדרג את הציפוי כראות עיניכם.  אפשר להוסיף כף של ליקר טוב לעוגה למבוגרים או אבקת נוגט, בקיצור ישנן אינספור אפשרויות.

נ.ב. - והכי חשוב שתדעי:
#  שתקבלי כל כך הרבה חום ואהבה וחיבוקים ונשיקות, שתשמעי שאמא מכינה את הדברים הכי טעימים בעולם, שאמא הכי חכמה, שאמא הכי יפה, שאמא פשוט הכי הכי.....

תגובות