סלט חסה ואשכולית אדומה צלויה

כמה מסובך לקבוע מועד כדי לעשות על האש בנוכחות כל המשפחה?  מסתבר שמאוד מסובך אצלנו.  בכל חופשת הפסח הארוכה הזו לא הצלחנו למצוא יום אחד שבו כולם יהיו נוכחים.  בסוף נקבע תאריך ומי שיהיה, יהיה.




כנראה נפלתי על הראש אחרת אין הסבר מדעי מדוייק לכך שבחרתי להכין סלט לעל האש המשפחתי במקום הקינוח המתוכנן. 


אין הסבר להשתפכות הבלתי נגמרת שלי על הקראנצ׳יות של החסה והניגוד המריר מתוק של האשכולית האדומה כנגד הדבש שברוטב.



אין הסבר לכך שכנגד כל הרפלקסים הטבעיים שלי מצאתי את עצמי שוב ושוב לוקחת עוד מהסלט.  אולי הכל מסתכם בזה שזה סלט פשוט אביבי, מרענן וקליל או כפי שניסחה זאת אחותי, מעולה. 



סלט לבבות חסה ואשכולית אדומה צלויה (המקור כאן)

המרכיבים:
לסלט:
2 לבבות חסה
1 אשכולית אדומה
שמן זית
2 כפות סוכר
1/3 כוס צנוברים קלויים
1/3 כוס אוכמניות מיובשות

לרוטב:
1/4 כוס מיץ אשכולית אדומה
1/4 כוס דבש
1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
חממו תנור ל-200 מעלות.
חיתכו את האשכולית לפלחים קטנים (השאירו את הקליפה) והניחו על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.  זרזפו שמן זית וזרו מעל סוכר.
צלו בתנור 20 דקות.
לאחר הוצאת התבנית מהתנור הניחו לפלחי האשכולית להתקרר מעט ואז הסירו את הקליפה.  
הרכבת הסלט- ערבבו בקערה חסה חתוכה, אוכמניות מיובשות, צנוברים קלויים ופלחי האשכולית הצלויה.
ערבבו היטב את כל חומרי הרוטב.  שפכו מעל.  הגישו את הסלט.



# חסה. מה יש לי לחדש על חסה.  אתם יכולים להשתמש בכל סוג עלה ירוק שטעים לכם.  חסה ערבית, עלי בייבי, עלי תרד, שילוב של כמה וכו׳.  אני מצאתי בשופרסל קופסה של לבבות קיסר והאמת שהם היו טריים, קראנצ׳יים ומעט מתקתקים.
# לגבי האוכמניות אותו הדבר, כל תחליף אפשרי. חמוציות, דובדבנים מיובשים או כל מה שנמצא בהישג ידכם.  הכמות גם כן נתונה לשיקול דעתכם ואתם מוזמנים להוסיף או להפחית לפי טעמכם.
# עכשיו ברצינות.  לאחת מבנות המשפחה לא נעמה המרירות של האשכולית ולכל השאר כן.  בכל מקרה בזמן הקילוף השתדלו להיפטר מכמה שיותר מהחלקים הלבנים.
# אני השתמשתי בסוכר גולדן קלאסי, אבל כמובן כל סוג סוכר יעבוד כאן.  אתם יכולים לוותר לגמרי על הסוכר אם אתם רוצים אבל בעיני הוספת הסוכר לצליה משדרגת את טעם האשכולית.
# מומלץ לשמור את הסלט במקרר עד להגשה (לפחות שעה).

תגובות