פרוזן יוגורט בצק עוגיות שוקולד צ׳יפס

לכאורה אנחנו עדיין בחורף.



לכאורה אמורה להיות עונה נוספת בין החורף לקיץ.


לכאורה פסח מגיע באביב.


למעשה סוף השבוע השרבי שנחת עלינו הוא בדיוק התירוץ שהייתי צריכה כדי לנסות את המתכון הזה ובמקביל להיפטר משאריות קמח שנותרו לי לקראת פסח.


ואז לרוץ ולספר לכם עליו...  ולהכריח אתכם להכין אותו בלי שום קשר למזג האויר בחוץ.  בינינו, מזג האויר הישראלי מורכב מ-85% קיץ וכל השאר זה רק סטיית תקן. 


כי מי לא אוהב בצק עוגיות... ופרוזן יוגורט... אז רוצו להצטייד במה שחסר לכם.  12 שעות (אם תצליחו לא לחסל הכל לפני, זה כל כך טעים שלא הפסקתי לבדוק כל כמה דקות אם זה מוכן) ויש לכם פרוזן יוגורט מוכן.  המקור מכאן עם קצת התאמות שלי. 


פרוזן יוגורט בצק עוגיות שוקולד צ׳יפס

המצרכים:
200 גרם חמאה רכה מאוד
1 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1/2 כוס סוכר לבן
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 כוסות קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1/2 1 כוסות שוקולד צ׳יפס מריר
300 מ״ל (2 גביעים קטנים) יוגורט במתיקות מעודנת
200 מ״ל (1 גביע גדול) יוגורט טבעי

ההכנה:
במיקסר עם וו מנדולינה הקרימו את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית וחלקה.
הוסיפו את תמצית הוניל וערבבו עד שאחיד.
בקערה נפרדת ערבבו קמח, מלח וסודה לשתיה בעזרת מטרפה או מזלג.  הוסיפו את השוקולד צ׳יפס לקמח וערבבו שוב.
הוסיפו את תערובת הקמח והשוקולד צ׳יפס לתערובת החמאה וקפלו בעדינות.  ערבבו היטב עד לקבלת מסה אחידה.
הוסיפו את היוגורט וערבבו היטב.
שימו את התערובת בכלי סגור והקפיאו לשתים עשרה שעות לפחות או עד שיציב.


הערות והארות:
# למאותגרי המיקסר שבינינו, אם יש לכם רק מיקסר ידני השתמשו בוו ההקצפה אך הקציפו את החמאה והסוכרים במשך כעשר דקות לערך כדי שהתערובת תהיה כמה שיותר חלקה.
# אני השתמשתי בשוקולד צ׳יפס שחור לבן שהיה לי אבל כל שוקולד צ׳יפס מריר יעשה את העבודה ואם אין לכם שוקולד צ׳יפס פשוט תקצצו דק טבלת שוקולד מריר במקום.
# מומלץ להקפיא את הפרוזן יוגורט בכלי נמוך ורחב.  ככה הוא יקפא מהר יותר ובצורה אחידה יותר.

תגובות